• taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez DaCoPL 31 maja 2022, 11:06
Witajcie.
Można zakupić taką taśmę do montażu LCD w nowszych laptopach, które nie mają ramek montażowych? Chodzi o tę, którą się tak ładnie ciągnie, żeby zdemontować LCD.
Dajcie jakieś linki proszę.
Pozdrawiam!

Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez Google Adsense [BOT] 31 maja 2022, 11:06

#2 Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez carrneiro 31 maja 2022, 13:40
Jasne że tak.
Brałem na allegro nr aukcji 12150298806 ale większą ilość zamówiłem u chińczyka.

#3 Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez DaCoPL 31 maja 2022, 16:23
Deczko drogo jak za taśmę dwustronną. Raczej szukam czegoś np w rolce. Albo w takich paskach, ale dużo tańszego.

#4 Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez carrneiro 31 maja 2022, 16:27
W rolce się nie spotkałem. U chińczyka wychodziło po niecałe 5zł. sztuka.

#5 Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez falkorikstv 31 maja 2022, 16:28
Na upartego masz taśmy do baterii w iPhonach, są mega tanie ;)

#6 Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez ctro 31 maja 2022, 18:55
https://a.aliexpress.com/_uICJCp

Ja użyłem takiej taśmy akrylowej. Dobrze trzyma i puszcza przy pociągnięciu (rozciąga się) jak oryginalna z Lenovo.

#7 Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez Vogelek23 31 maja 2022, 20:01
falkorikstv napisał(a):Na upartego masz taśmy do baterii w iPhonach, są mega tanie ;)
wszystko cacy, tylko taśmy do baterii iPhone są krótkie, więc dużo sztukowania i przy odklejaniu nie schodzi w całości, więc trzeba odklejać ekran po kawałku.

ctro napisał(a):Ja użyłem takiej taśmy akrylowej. Dobrze trzyma i puszcza przy pociągnięciu (rozciąga się) jak oryginalna z Lenovo.
Te taśmy potrzebują ok. 48 godzin na dobre sklejenie (trzeba docisnąć klejony materiał na ten czas, ale trzyma naprawdę mocno - kleiłem tym przez dłuższy czas ekrany w iMac 27" 2013+). Natomiast koszmar wychodzi po około roku - taśma przestaje być rozciągliwa i bardzo trudno ją usunąć, nawet "podlewając" IPA, a także pozostawia ciężko zmywalne ślady.

Re: taśma dwustronna do montażu nowszych bezramkowych LCD w laptopach

przez Google Adsense [BOT] 31 maja 2022, 20:01
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).