2 lata temu u kaska_rad kupiłem nową grafikę GeForce 8600, jednak zaraz po rozpakowaniu paczki okazało się, że owa grafika ma ukruszony rdzeń (więc na nową nie wyglądała, chociaż chip był zapakowany jak nowy), od razu skontaktowałem się ze sprzedającym, który kazał odesłać chip na wymianę (bez lutowania - wiadomo rdzeń może być delikatnie ukruszony, ale układ nie koniecznie musi od razu być uszkodzony). P 2 tygodniach zwrócono mi kasę, jednak zarzucono mi, że jestem oszustem i odesłałem im inny egzemplarz niż zakupiłem, oczywiście dodano mnie do czarnej listy, teraz nie mogę kupować u kaska_rad
. Nie wiem czy układ był sprawny, czy nie, nie wiem czy kaska_rad wywalił go od razu do kosza, czy też próbował go lutować, wiem natomiast, że pomiar rezystancji na kondensatorach nie wskazywał na uszkodzenie, jednak poczułem się oszukany - jeśli układ jest sprzedawany jako nowy i płacę jak za nowy, to skąd ukruszenie?
Później kupowałem też używki u net-s i były sprawne (sprzedawane nie okulkowane), jednak teraz widzę, że nie mają nic konkretnego w swojej ofercie.
Ostatnio kupiłem mostek DC (nowy, klasy B) u
www_lapkop_pl układ faktycznie wyglądał na nowy i był sprawny. Co ciekawe sprzedawca daje gwarancję, nawet w przypadku samodzielnego montażu (przy spełnieniu stawianych przez niego warunków - dostarczenie do reklamacji płyty z wlutowanym układem) - nie wiem jak działa, nie korzystałem z tejże gwarancji, nie było potrzeby.