• Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez maciek1221 23 marca 2021, 12:52
Witam,
konsola Xbox one S, trafiła z uszkodzonym dyskiem twardym. Podczas wymiany dysku mam problem taki, jak ostatnio w większości konsol slim (nie mam problemu przy fat oraz przy wersji X), mianowicie nie da się zainstalować systemu operacyjnego na nowym dysku, podczas instalacji wyskakują różne błędy, najczęściej E101 i E102. Ostatnio z tą konsolą było to samo, natomiast zgrałem system z innej konsoli na nowy dysk i konsola ruszyła, podczas aktualizacji błąd E100 i znowu nie mogę uruchomić konsoli.
Czy w tych konsolach jest jakaś usterka któregoś z układów, która daje takie objawy? Dysk nowy, a już któryś egzemplarz, gdzie nie da się zainstalować systemu operacyjnego. Dysk jest odpowiednio partycjonowany skryptem, wgrywane najnowsze pliki OSU1.

Re: Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez Google Adsense [BOT] 23 marca 2021, 12:52

#2 Re: Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez maciek1221 25 marca 2021, 14:30
Problem częściowo rozwiązany, nowe dyski (3sztuki) model: Seagate Mobile HDD SMR 1TB ST1000LM035 nie działają w moim przypadku w tej konsoli Xbox one S. 6 kolejnych dysków o różnych pojemnościach ale o innym modelu zadziałało bez partycjonowania - podpięcie do konsoli, instalacja systemu z pendrive.
Czy ktoś potwierdzi na pewno działające modele o pojemności 1Tb w konsoli Xbox one S? Dziwne, ponieważ taki sam model był fabrycznie w tym Xbox....

#3 Re: Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez delp 25 marca 2021, 17:04
Miałem problem z instalacją na 1TB dysku, ale system zainstalowałem na dysku 500GB.
Odpaliłem system z 500GB skonfigurowałem konsole, później "skryptem " sklonowałem dysk na 1TB i działa bez problemu.

#4 Re: Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez maciek1221 25 marca 2021, 18:19
delp napisał(a):Miałem problem z instalacją na 1TB dysku, ale system zainstalowałem na dysku 500GB.
Odpaliłem system z 500GB skonfigurowałem konsole, później "skryptem " sklonowałem dysk na 1TB i działa bez problemu.

Tak zrobiłem za 1szym razem, po 2 tygodniach wyszła aktualizacja i konsola wróciła z takim samym problemem, czyli e100.

#5 Re: Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez delp 25 marca 2021, 20:10
Mi jak na razie działa, zobaczymy przy najbliższej aktualizacji.
Te konsole są chyba wybredne na dyski.

#6 Re: Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez psikus123 22 lipca 2022, 14:40
Mogę dopisać, że miałem ten sam problem i na Seagate nie chciało ruszyć dopiero NA WD10JPVX zainstalował się system od razu.

Re: Xbox One S błąd E100 podczas aktualizacji lub instalacji systemu

przez Google Adsense [BOT] 22 lipca 2022, 14:40
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).