• Plafon LED miga - czy to wina driverów?

#1 Plafon LED miga - czy to wina driverów?

от bpjl 11 Август 2022, 07:21
Cześć,

Po uruchomieniu Driverów LED w tym temacie - driver-led-torbo-electrical-tb-jtg3042f-1100gp-plyta-tb-jtg45w-nie-uruchamia-sie-t68150.html zamontowałem je na swoje miejsca w plafonie. Niestety po podłączeniu przewodów i uruchomieniu dzieje się coś takiego:

Czyżby jednak te drivery były do wymiany? Od samego początku zastanawiało mnie podłączenie zestawów LED w tym plafonie. Wygląda ono tak:
Изображение

Co ma na celu takie połączenie?

Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

от Google Adsense [BOT] 11 Август 2022, 07:21

#2 Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?  [РЕШЕНО]

от matic 11 Август 2022, 08:51
bpjl писал(а):Od samego początku zastanawiało mnie podłączenie zestawów LED w tym plafonie. Wygląda ono tak:
[ Obrazek ]
Co ma na celu takie połączenie?
Hello!
This connection seems wrong. Are you sure that the wires are connected as it was the originally?

Connect the wires as on the following picture and try again.
Изображение
I also suggest you to replace the wires, because on sam parts of them the insulation is missing.

#3 Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

от bpjl 11 Август 2022, 09:04
matic писал(а):Are you sure that the wires are connected as it was the originally?

Yes. That's why I drew it for myself and marked the cables. But it seemed very strange to me.
matic писал(а):Connect the wires as on the following picture and try again.

When I connect in this way, it is also not good. After connecting one line, let's say C, the LEDs of this line are shining but slightly flickering. When I put the W line, everything goes out. It happens on both drivers.

It looks like these drivers can't do it.
matic писал(а):I also suggest you to replace the wires, because on sam parts of them the insulation is missing.

The insulations are fine. It looks like this because of poor light conditions and low movie quality.

#4 Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

от bpjl 12 Август 2022, 20:26
Nie było już czasu i chęci w tym grzebać więc wymieniłem drivery na nowe. Niestety stare były podwójne a takie, jeszcze o takich parametrach, bardzo ciężko dostać. Dlatego zamontowałem 4 pojedyncze. Teraz wszystko świeci jak należy:
Изображение

Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

от Google Adsense [BOT] 12 Август 2022, 20:26