• Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

connection 24 Серпня 2022, 13:26
Witam na wstępie przepraszam jeśli zamieszczam temat w złym dziale. Nie widziałem gdzie wrzucić powyższe zapytanie.

Zaczynam działać w temacie napraw laptopów troszkę głębiej.
Od kilku lat działam w branży ale nie jako serwisant elektroniki.
Chciałem powoli wdrażać się w temat i zaopatrzyć się w programatory potrzebne do pracy.

Jakie powinienem kupić żeby się przydały a nie przepłacić?
Budżet ok 1500zł

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Świeżak :?

Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

Google Adsense [BOT] 24 Серпня 2022, 13:26

#2 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

clops35 24 Серпня 2022, 15:16
Cześć,
w budżecie zmieścisz się na SVOD4 ma dobre wsparcie i obsługuje chyba wszystkie układy KBC, oraz BIOS.
Można kupić od producenta za około 260$ 260€ oczywiście brutto.
https://shop.svod-project.com/index.php ... ry&path=59

#3 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

connection 24 Серпня 2022, 21:55
Ok.dziękuje za podpowiedź.
Często przewijał się w różnych materiałach svod 3 ale nie mogłem znaleźć go w rozsądnej cenie a 4 to już kosmos na aliex.
Zamówilem przed chwilką.
Jeszcze jeśli mogę prosić o podpowiedź co do multimetra. Mam jakiś kupiony z 7 lat temu w Lidlu poniżej 100zl.Co kupić zebyby wystarczyło a nie przepłacic?

#4 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

clops35 25 Серпня 2022, 17:23
Tu się wypowiedziałem (nie tylko ja ;) )
post272417.html#p272417 i to dość niedawno.
Ponadto uważam że mainfredy oszaleli z cenami, ale tak to jest robili za grosze, został wprowadzony kryzys (bo uważam że jest to celowe działanie możnych tego świata) to złapali wiatr w żagle.
Jeżeli zdecydujesz się na UNIT spróbuj znaleźć autoryzowanego dystrybutora tak jak sugeruje Vogelek23.

#5 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

koloboro 8 Вересня 2022, 08:15
Ja właśnie testuję "KB9012QF Programator USB" i jak na razie pierwsze z brzegu ITE, ENE, które miałem pod ręką zrobił aż miło. Można kupić na ebay. Svod3 to kombajn ale z KBC u mnie często coś nie działało.

Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

Google Adsense [BOT] 8 Вересня 2022, 08:15
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей