Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
Cześć. Brakuje mi światła pod mikroskopem - nie jest to jakiś wybitny mikroskop, ale daje radę, tylko jest mi za ciemno. Czy w okolicach 500zł da się coś znaleźć? Podobnie z oświetleniem blatu, jeśli ktoś ma coś sprawdzonego to poproszę.
Nick:
Google Adsense [BOT]
Ranga:
BOT
Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego
przez Google Adsense [BOT] • 20 sierpnia 2022, 11:11
Kupiłem giętą lampę warsztatową 3x1W diody i jestem zadowolony bardziej niż się spodziewałem. Jedynie monitor muszę chyba inny podłączyć, bo delikatnie obraz mi przyciemnia, choć nie ma co narzekać.
Polecam rozwiązanie. Nie wiem ile realnie taka lampa, ale mnie kosztowało 70zł nowe na jednej z aukcji od osoby prywatnie sprzedającej.
Dotychczas miałem taką właśnie pierścieniową, o ile pod samym mikroskopem dawała jakoś radę, to na monitorze nic nie było widać. Teraz jest super, bo nawet cień mogę niwelować, w pierścieniowej musiałbym mieć opcję wyłączania konkretnych fragmentów podświetlenia, a to na pewno nie w tej za 70zł.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
_______________________________ Wszelkie prawa zastrzeżone. Zabrania się kopiowania jakichkolwiek treści i elementów witryny bez zezwolenia. Wszelkie opublikowane na tej stronie znaki handlowe, nazwy marek, produktów czy usług należą do ich prawnych właścicieli i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.