• Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

danielb406 20 Серпня 2022, 11:11
Cześć. Brakuje mi światła pod mikroskopem - nie jest to jakiś wybitny mikroskop, ale daje radę, tylko jest mi za ciemno. Czy w okolicach 500zł da się coś znaleźć? Podobnie z oświetleniem blatu, jeśli ktoś ma coś sprawdzonego to poproszę.
Зображення

Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

Google Adsense [BOT] 20 Серпня 2022, 11:11

#2 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

danielb406 31 Серпня 2022, 12:15
Kupiłem giętą lampę warsztatową 3x1W diody i jestem zadowolony bardziej niż się spodziewałem. Jedynie monitor muszę chyba inny podłączyć, bo delikatnie obraz mi przyciemnia, choć nie ma co narzekać.

Зображення

Зображення

Polecam rozwiązanie. Nie wiem ile realnie taka lampa, ale mnie kosztowało 70zł nowe na jednej z aukcji od osoby prywatnie sprzedającej.

#3 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

labu 31 Серпня 2022, 15:18
nie lepiej kupić taką dopasowaną do mikroskopu? taka sama cena.
Pierścieniowa Lampa LED Ring do mikroskopu 60
69,99 zł

#4 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

danielb406 31 Серпня 2022, 22:47
Dotychczas miałem taką właśnie pierścieniową, o ile pod samym mikroskopem dawała jakoś radę, to na monitorze nic nie było widać. Teraz jest super, bo nawet cień mogę niwelować, w pierścieniowej musiałbym mieć opcję wyłączania konkretnych fragmentów podświetlenia, a to na pewno nie w tej za 70zł.

#5 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

labu 1 Вересня 2022, 22:58
to okazyjna cena jak za 70, bo taka sama z wyglądu tylko diody ma 2Wx3 kosztuje 432zł.

#6 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

clops35 2 Вересня 2022, 07:05
labu написав:to okazyjna cena jak za 70, bo taka sama z wyglądu tylko diody ma 2Wx3 kosztuje 432zł.
Dobre oświetlenie pierścieniowe do mikroskopu kosztuje w granicach 1k, te tańsze się nie sprawdzają.

Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

Google Adsense [BOT] 2 Вересня 2022, 07:05
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей