• Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

przez connection 24 sierpnia 2022, 13:26
Witam na wstępie przepraszam jeśli zamieszczam temat w złym dziale. Nie widziałem gdzie wrzucić powyższe zapytanie.

Zaczynam działać w temacie napraw laptopów troszkę głębiej.
Od kilku lat działam w branży ale nie jako serwisant elektroniki.
Chciałem powoli wdrażać się w temat i zaopatrzyć się w programatory potrzebne do pracy.

Jakie powinienem kupić żeby się przydały a nie przepłacić?
Budżet ok 1500zł

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Świeżak :?

Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

przez Google Adsense [BOT] 24 sierpnia 2022, 13:26

#2 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

przez clops35 24 sierpnia 2022, 15:16
Cześć,
w budżecie zmieścisz się na SVOD4 ma dobre wsparcie i obsługuje chyba wszystkie układy KBC, oraz BIOS.
Można kupić od producenta za około 260$ 260€ oczywiście brutto.
https://shop.svod-project.com/index.php ... ry&path=59

#3 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

przez connection 24 sierpnia 2022, 21:55
Ok.dziękuje za podpowiedź.
Często przewijał się w różnych materiałach svod 3 ale nie mogłem znaleźć go w rozsądnej cenie a 4 to już kosmos na aliex.
Zamówilem przed chwilką.
Jeszcze jeśli mogę prosić o podpowiedź co do multimetra. Mam jakiś kupiony z 7 lat temu w Lidlu poniżej 100zl.Co kupić zebyby wystarczyło a nie przepłacic?

#4 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

przez clops35 25 sierpnia 2022, 17:23
Tu się wypowiedziałem (nie tylko ja ;) )
post272417.html#p272417 i to dość niedawno.
Ponadto uważam że mainfredy oszaleli z cenami, ale tak to jest robili za grosze, został wprowadzony kryzys (bo uważam że jest to celowe działanie możnych tego świata) to złapali wiatr w żagle.
Jeżeli zdecydujesz się na UNIT spróbuj znaleźć autoryzowanego dystrybutora tak jak sugeruje Vogelek23.

#5 Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

przez koloboro 8 września 2022, 08:15
Ja właśnie testuję "KB9012QF Programator USB" i jak na razie pierwsze z brzegu ITE, ENE, które miałem pod ręką zrobił aż miło. Można kupić na ebay. Svod3 to kombajn ale z KBC u mnie często coś nie działało.

Re: Programator dla początkującego bios i kbc.Co kupić do 1500zł

przez Google Adsense [BOT] 8 września 2022, 08:15
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).