#1 Aktywacja przez telefon Windows 7 Ultimate - weryfikacja id instalacji niemożlia
by slimak • 13 September 2022, 19:48
Laptop do czyszczenia i zmiany dysku. System na HDD uruchamiał się z W7 Ultimate na pokładzie, aktywowanym. Dodatkowo otrzymałem od właściciela laptopa nieprzyklejoną etykietę COA W7 Ultimate z kluczykiem, myślałem, że tym użytym do aktywacji na HDD. Robota wykonana tylko system trzeba aktywować na SSD'ku, wprowadzam klucz z COA, aktywuj online i ... "Wpisz inny klucz produktu na potrzeby aktywacji". No więc użyłem opcji "Użyj automatycznego systemu telefonicznego do aktywacji". Cała procedura wykonana, identyfikator instalacji podany na infolinii i w słuchawce "Weryfikacja id instalacji była niemożliwa". Wkładam więc HDD wyciągam klucz programem z aktywowanej już wersji W7 Ulti i widzę, że klucz jest inny niż ten z etykiety. Wprowadzam zatem ten "wyciągnięty" klucz w W7 Ulti na SSD'ku, próbuję aktywować i "Wystąpił problem podczas próby aktywacji produktu Windows. Kod błędu 0xC004E003." Jakiś pomysł, bo nie wiem co powiedzieć właścicielowi.