Forum rules: Click here to view the forum rules
Re: [OTHER REQUEST] Szukam wartości ME region i klucza Win model Hp EliteBook 830 G6
by Google Adsense [BOT] • 12 October 2022, 08:54
#3 [OTHER REQUEST] Re: Szukam wartości ME region i klucza Win model Hp EliteBook 830 G6
by clops35 • 12 October 2022, 23:46
adam4333 wrote:Analyzer ME nie potrafi go zidentyfikować przypuszczam ze jest uszkodzony.Identyfikuje go tylko wersja 1.137.0 r198, ale FIT nie potrafi go otworzyć. Również obstawiam że jest uszkodzony. A klucz może być zaszyfrowany.
To wypluł ME Analyzer (podzieliłem ze względu na to iż nie ma możliwości zrobić zrzutu całego okna). Patrząc na długość jaką podał analyzer pomyliłeś się o jedną linijkę (16bit) i długość Regionu jest 4000-7BE000.
Kolego Grzmotek wstaw zdjęcie z obudowy z widocznymi numerami których szukasz w pliku. Klucz Win raczej jest zaszyfrowany.
EDIT:
Kolego jest progres potrzebny jest drugi wsad , jeżeli na płycie występuje druga kość to zamieść jej wsad bez niego nie da się nic zrobić.
#4 [OTHER REQUEST] Re: Szukam wartości ME region i klucza Win model Hp EliteBook 830 G6
by adam4333 • 13 October 2022, 20:12
clops35 wrote:Patrząc na długość jaką podał analyzer pomyliłeś się o jedną linijkę (16bit) i długość Regionu jest 4000-7BE000.
W tym przypadku nie ma to żadnego znaczenia, zarówno przed adresem 7BDFF0, jak i po są same FF, ale jeśli chcesz być aż tak dokładny powinieneś podać zamiast 4000-7BE000 blok 4000-7BDFFF.
clops35 wrote:Klucz Win raczej jest zaszyfrowany
Na 99% klucz Windows nie jest szyfrowany, posiadam sprawny BIOS zgrany z identycznej płyty i klucz zaczyna się od offsetu 18FE51A, co prawna na moim BIOS-ie jest hasło administratora, ale wątpię, ażeby to miało jakikolwiek wpływ.
#5 [OTHER REQUEST] Re: Szukam wartości ME region i klucza Win model Hp EliteBook 830 G6
by grzmotek • 14 October 2022, 14:21
Laptop dostałem z całkowitym brakiem reakcji na zasilacz i włącznik . Nie mam pewności czy oba pochodzą z tego sprzętu bo widać, że już było dłubane i ktoś stwierdził uszkodzony procesor... Wgrałem inny bios laptop po ponad minucie odpala i działa dobrze więc chciałem uzupełnić/podmienić co trzeba z uszkodzonego wsadu ...
#6 [OTHER REQUEST] Re: Szukam wartości ME region i klucza Win model Hp EliteBook 830 G6
by clops35 • 15 October 2022, 12:16
adam4333 wrote:Na 99% klucz Windows nie jest szyfrowany, posiadam sprawny BIOS zgrany z identycznej płyty i klucz zaczyna się od offsetu 18FE51A, co prawna na moim BIOS-ie jest hasło administratora, ale wątpię, ażeby to miało jakikolwiek wpływ.Również wszedłem w posiadanie 100% sprawnego wsadu. Potwierdzam klucz WIN nie jest szyfrowany, tyle że w moim pliku znajduje się on pod adresem 018FD326 (początek).
Kolego grzmotek więc tak:
Twoje wsady są jakimś zlepkiem różnych wsadów, z tego nic nie da się wyczarować musisz wpisać ręcznie podaję adresy:
klucz Windows należy wpisać zaczynając pod adresem 018FD326 wdług mojego pliku, według pliku kolegi adam4333 od 18FE51A,
SN wpisać 3 razy zaczynając od adresów 00125CFD, 00135DC5, 00135E89 dodając kropkę na końcu.
adres ME 4000-7BE000.
Numery należy wpisać tylko we wsadzie o większej pojemności, ale by wyczyścić ME Region trzeba złączyć te dwa pliki.
#10 [OTHER REQUEST] Re: Szukam wartości ME region i klucza Win model Hp EliteBook 830 G6
by clops35 • 17 October 2022, 21:19
Czy na wsadzie który masz wszystko działa poprawnie, a brakuje jedynie danych DMI?
Jeśli tak to nadpisz tylko we wsadzie 256 dane z postu #6 lub opublikuj ten działający tutaj.
Okazało się że ten co posiadam najprawdopodobniej jest zabezpieczony hasłem i nie wiem czy potrafię go usunąć, a nie mogę wrzucać na forum takich plików.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Jeśli tak to nadpisz tylko we wsadzie 256 dane z postu #6 lub opublikuj ten działający tutaj.
Okazało się że ten co posiadam najprawdopodobniej jest zabezpieczony hasłem i nie wiem czy potrafię go usunąć, a nie mogę wrzucać na forum takich plików.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
[OTHER REQUEST] Re: Szukam wartości ME region i klucza Win model Hp EliteBook 830 G6
by Google Adsense [BOT] • 27 October 2022, 15:51