• IR 6000 Czy górna grzałka powinna grzać cały czas ?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 IR 6000 Czy górna grzałka powinna grzać cały czas ?

Zlocisz1234 7 Листопада 2022, 16:09
Witam, posiadam stację IR6000, kupiłem ją na aukcji od kogoś, kto użył jej kilka razy i stała od 2017roku
jest to wersja 2250w.
Jednak jedna rzecz mnie zastanawia... Czy normalne jest, że górna grzałka cały czas grzeje po uruchomieniu urządzenia ? Czy coś jest nie tak z tą stacją?

Grzeje bezustanie jakby na małej mocy, a jak ustawi się program to temperatura rośnie. sprawdzałem termoparą i pirometrem.
Pirometr do 400stopni. Górna grzałka jak nie ustawię programu grzeje w okolicach 400st , a jak włączę program z rosnącą rampą to rośnie ponad skalę w pirometrze. Na termoparze ponad 500

Przypuśćmy, że chciałbym użyć stację czasem tylko jako preheater , a górna grzałka będzie ciągle niepotrzebnie się grzała - bez sensu

Połączyć się z komputerem w żaden sposób też nie mogę. Instalowałem sterowniki PL2303 , na najnowszych pisało coś, że nie wspierane od 2012 , a na starzych pokazywało port COM5 , ale w programie psoft nie udało się niestety połączyć. System win 10

Re: IR 6000 Czy górna grzałka powinna grzać cały czas ?

Google Adsense [BOT] 7 Листопада 2022, 16:09

#2 Re: IR 6000 Czy górna grzałka powinna grzać cały czas ?

matic 7 Листопада 2022, 21:39
Hello!

Create the following profile in the PC410 controller:
r1 -> Step
L1 -> 0
d1 -> 60
r2 -> End
Hb -> 50

Start the set profile and check if the top heater also starts in this case.

#3 Re: IR 6000 Czy górna grzałka powinna grzać cały czas ?  [РІШЕНО]

Zlocisz1234 8 Листопада 2022, 08:37
Nie wytrzymałem i zajrzałem do środka. Miałem tego nie robić, ale kupiłem sprzęt w całkiem dobrej cenie i podobno był użyty tylko kilka razy. Rzeczywiście tak wygląda. Bardziej opłaci mi się go naprawić, niż zwracać, nawet jeśli miałbym wymienić pc410, które najbliżej udało mi się znaleźć z niemiec, a tak to tylko z chin.

Programator z tego co widzę jest ok. Gdy nie ma załączonego programu, nie podaje sygnału na przekaźnik. Lecz przekaźnik trochę przewodzi.
Na styku jest 130v.
Zamówiłem nowy przekaźnik ssr fotek 25a, powinno hulać.

Re: IR 6000 Czy górna grzałka powinna grzać cały czas ?  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 8 Листопада 2022, 08:37

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей