• Firma ORICO - jakie macie opinie?

#1 Firma ORICO - jakie macie opinie?

by bpjl 18 November 2022, 14:30
Cześć,

Jakie macie doświadczenia ze sprzętem firmy ORICO? A zatem jaka jest wasza opinia na temat tego producenta?

Konkretnie mam plan wepchnąć komputer w najdalsze czeluści przestrzeni pod/za biurkiem i jedyne co muszę wyprowadzić "pod rękę" to porty USB. Znalazłem coś takiego:
Image

Takie rozwiązanie było by dla mnie wprost idealne. Oczywiście HUB w wersji aktywnej. No tylko ta firma. Z nazwą zetknąłem się parokrotnie jednak nigdy sam nie miałem nic tej produkcji a i nie znam nikogo kto by miał.

Re: Firma ORICO - jakie macie opinie?

by Google Adsense [BOT] 18 November 2022, 14:30

#2 Re: Firma ORICO - jakie macie opinie?

by bpjl 2 December 2022, 15:14
Dobra, mój HUB dotarł i wreszcie znalazłem czas żeby go odpakować. Sprzęt wykonany naprawdę schludnie i solidnie. Podoba mi się.

Image

Po podłączeniu test! I na moim staruszku komputerze, adapterze SATA<-->USB3 (wytarganym kiedyś z jakiejś zniszczonej kieszeni) oraz dysku Crucial BX500 500GB wygląda to tak:

Image

Wyniki nie powalają (pewno przez całość tej konfiguracji) ale ja do szczęścia więcej nie potrzebuję. Oby tylko spisywał się bezawaryjnie.

Re: Firma ORICO - jakie macie opinie?

by Google Adsense [BOT] 2 December 2022, 15:14