Re: Re: Sterownik stacji BGA
by Google Adsense [BOT] • 6 May 2011, 15:06
Czy wszystko inne działa poprawnie? Czy podłączone są wszystkie termopary? Czy poprawnie wyświetlana jest temperatura? Czy używa kolega najnowszego softu? Proszę sprawdzić czy w poprzednich wersjach firmware sterowanie działa ok. Na najnowszej wersji wykonywałem już kilka reballingów i u mnie jest ok.
Mam zamiar przerobić mocno podgrzewacz T8280 ponieważ padło mi sterowanie . Myślę nad założeniem górnej grzałki SHTS/4 6x6cm 300w z Selfy i tym samym mieć kompletna stacje . Same elementy to koszt jak liczyłem koło 200-250zł . Myślę że cena jak za takie możliwości całkiem dobra . Musze zamówić właśnie w TME wszystkie podzespoły . Druga sprawa to jak koledzy mówili fajnie by mieć funkcje PID , lecz i tak cie podziwiam za cały projekt który mam nadzieje że będzie cały czas aktualizowany .
Ja używam jako górnej grzałki właśnie SHTS/4 z termoparą i sprawuje się bardzo dobrze:). Moim zdaniem sterownik mimo iż nie ma PID steruje dość dokładnie. Mogę zrobić tryb w którym będzie sterowanie za pomocą algorytmu PID, może komuś uda się dobrać odpowiednio współczynniki , mnie się niestety nie udało.
kmkm2 wrote:Ja używam jako górnej grzałki właśnie SHTS/4 z termoparą i sprawuje się bardzo dobrze:). Moim zdaniem sterownik mimo iż nie ma PID steruje dość dokładnie. Mogę zrobić tryb w którym będzie sterowanie za pomocą algorytmu PID, może komuś uda się dobrać odpowiednio współczynniki , mnie się niestety nie udało.
Jaki był koszt tej grzałki z termoparą ? Ja we storek postaram się nabyć elementy
Re: Sterownik stacji BGA
by Google Adsense [BOT] • 8 May 2011, 18:09