• Zwarcie na 8 pinie (VCC) kości SPI - czy to prawie zawsze uszkodzone PCH?

#1 Zwarcie na 8 pinie (VCC) kości SPI - czy to prawie zawsze uszkodzone PCH?

przez Iryseq 30 listopada 2022, 12:28
Cześć,

Planuję założyć temat w zwiążku z uszkodzonym urządzeniem jednak gdzie bym nie czytał to problem jaki u mnie występuje sugeruje uszkodzone PCH.

Czy w większości przypadków zwarcie 8 pin kości SPI oznacza zwarcie w PCH? Można pokusić się o taką generalizację?

Re: Zwarcie na 8 pinie (VCC) kości SPI - czy to prawie zawsze uszkodzone PCH?

przez Google Adsense [BOT] 30 listopada 2022, 12:28

#2 Re: Zwarcie na 8 pinie (VCC) kości SPI - czy to prawie zawsze uszkodzone PCH?  [ROZWIĄZANY]

przez Vogelek23 30 listopada 2022, 13:23
Iryseq napisał(a):Czy w większości przypadków zwarcie 8 pin kości SPI oznacza zwarcie w PCH? Można pokusić się o taką generalizację?
Nie. Wyznacznikiem diagnozy usterki jest wykonanie próby zwarciowej w zwartej gałęzi zasilania. Chodzenie na skróty w elektronice to zły pomysł.

#3 Re: Zwarcie na 8 pinie (VCC) kości SPI - czy to prawie zawsze uszkodzone PCH?

przez Iryseq 30 listopada 2022, 13:35
Jasne, jednak może to coś sugerować.

Szkoda, że nie mam zasilacza labowego ;)

Ok, dziękuję za odpowiedź.

#4 Re: Zwarcie na 8 pinie (VCC) kości SPI - czy to prawie zawsze uszkodzone PCH?

przez Vogelek23 30 listopada 2022, 22:38
Iryseq napisał(a):Szkoda, że nie mam zasilacza labowego
Zasilacz serwisowy (bo do laboratoryjnego to mu daleko) kosztuje ca. 250-300zł. A gwiazdka tuż, tuż ;)

Re: Zwarcie na 8 pinie (VCC) kości SPI - czy to prawie zawsze uszkodzone PCH?

przez Google Adsense [BOT] 30 listopada 2022, 22:38