Forum rules: Click here to view the forum rules
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).
Re: [BIOS DUMP REQUEST] Prośba o wyczyszczenie MEREGION MS-16JD MS16JD1 VER 1.0
by Google Adsense [BOT] • 7 December 2022, 14:58
#2 [BIOS DUMP REQUEST] Re: Prośba o wyczyszczenie MEREGION MS-16JD MS16JD1 VER 1.0
by michalmwp • 7 December 2022, 22:34
Twój bios nie dekopmpiluje się. Ma uszkodzoną strukturę.
Sprawdź ten, z innej płyty: post277053.html#p277053
Sprawdź ten, z innej płyty: post277053.html#p277053
#3 [BIOS DUMP REQUEST] Re: Prośba o wyczyszczenie MEREGION MS-16JD MS16JD1 VER 1.0
by Vogelek23 • 7 December 2022, 23:52
michalmwp wrote:Twój bios nie dekopmpiluje się.Wyczyściłem bez problemu. Wsad do sprawdzenia: bios-msi-pl62-7rc-ms-16jd-ms-16jd1-rev-1-0-t69227.html
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#5 [BIOS DUMP REQUEST] Re: Prośba o wyczyszczenie MEREGION MS-16JD MS16JD1 VER 1.0
by Vogelek23 • 8 December 2022, 13:27
michalmwp wrote:Jak to zrobiłeś, FIT-em czy jakimś innym sposobem? Jaka wersja FIT?Zrobiłem to ręcznie, zgodnie z instrukcją w dziale SZKOLENIA (którą zresztą sam napisałem).
michalmwp wrote:Ja używając wersji 11.8.86.3877 miałem komunikat...I błąd - przecież wersja regionu w tym wsadzie to 11.8.50.3477, więc musisz użyć FIT w tej samej wersji. ME Analyzer podaje jak na dłoni wersję FIT, którą kompilowany był wsad.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
#6 [BIOS DUMP REQUEST] Re: Prośba o wyczyszczenie MEREGION MS-16JD MS16JD1 VER 1.0
by michalmwp • 8 December 2022, 16:13
Zwykłe kopiowanie binarne jest skuteczne w większości przypadków ale nie w tym. Żeby mieć pewność i nie mieć reklamacji polecam jednak narzędzie FIT.
Tu nie ma błędu. FIT musi być w wersji 11.8, pozostałe nie są istotne.
Nie chcę tu pisać o szczegółach ale ten wsad który przygotowałeś najprawdopodobniej nie spełni oczekiwań autora wątku.
Vogelek23 wrote:I błąd - przecież wersja regionu w tym wsadzie to 11.8.50.3477, więc musisz użyć FIT w tej samej wersji.
Tu nie ma błędu. FIT musi być w wersji 11.8, pozostałe nie są istotne.
Nie chcę tu pisać o szczegółach ale ten wsad który przygotowałeś najprawdopodobniej nie spełni oczekiwań autora wątku.
#7 [BIOS DUMP REQUEST] Re: Prośba o wyczyszczenie MEREGION MS-16JD MS16JD1 VER 1.0
by lukaszek32167 • 8 December 2022, 19:24
[BIOS DUMP REQUEST] Re: Prośba o wyczyszczenie MEREGION MS-16JD MS16JD1 VER 1.0
by Google Adsense [BOT] • 8 December 2022, 19:24
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).