• Lenovo Ideacentre AIO 700-22ISH problem z doborem wydajniejszego procesora

Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Lenovo Ideacentre AIO 700-22ISH problem z doborem wydajniejszego procesora

von sisk1 4 Januar 2023, 22:54
Lenovo Ideacentre AIO 700-22ISH,

Witam, komputer używany u mnie z procesorem i3-6100T, postanowiłem wymienić procek na wydajniejszy, zakupiłem i5-6600T, z którym komputer zaczyna się uruchamiać, zawiesza się i zaczyna robić cuda, naprawia system, wykonuje diagnostykę itp. Ja rozumiem, kiedy platforma nie obsługuje procka, to się nie włącza, czasem nie rozpoznaje procesora i działa z dziwnym taktowaniem. Ja mogę wejść do BIOS, w którym procesor jest prawidłowo rozpoznany, ale system w żaden sposób się nie uruchomi. Zaktualizowałem BIOS do najnowszej wersji, odłączyłem peryferia, włączałem na jednej kości RAM. Nic nie pomaga.

Pytanie: w dokumentacji można znaleźć, jakie procesory montowano w oryginale, najszybszy był i5-6400T, choć większe wersje (700-24ISH miały i i7). Może któryś z Kolegów robił upgrade procków w tym sprzęcie. Poproszę o info o skutecznie zamontowanych najszybszych.

Sprawdziłem procesor i5-6600t w innym komputerze, jest w pełni sprawny.

Re: Lenovo Ideacentre AIO 700-22ISH problem z doborem wydajniejszego procesora

von Google Adsense [BOT] 4 Januar 2023, 22:54
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)