Re: MacBook Pro ( koniec 2011 r.) A1278. Jaki ios najnowszy da się zainstalować
przez Google Adsense [BOT] • 24 stycznia 2023, 20:06
#3 Re: MacBook Pro ( koniec 2011 r.) A1278. Jaki ios najnowszy da się zainstalować
przez Vogelek23 • 5 lutego 2023, 01:36
To zależy, jaka jest płyta - jeśli masz 820-3115-x, to po odpowiedniej edycji EFI można na tym laptopie zainstalować macOS 10.15 Catalina. Jeśli jednak jest to płyta 820-2936-x, to tak jak pisze kolega powyżej. Istnieją co prawda patchery do Cataliny (np. DosDude), które pozwolą zainstalować ten system na modelu Late 2011, jednakże część funkcji może nie działać poprawnie a wydajność komputera będzie dużo gorsza, niż na oficjalnie wspieranym OS-ie.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#4 Re: MacBook Pro ( koniec 2011 r.) A1278. Jaki ios najnowszy da się zainstalować
przez janko23 • 7 lutego 2023, 09:00
Dziękuje za pomoc. Pobrałem więcmacOS High Sierra 10.13.6.Wrzuciłem transmac-iem na pena. W narzędziach dyskowych wskazałem partycje mojego dysku i odtworzyłem. Zainstalowało. Ale nie uruchamia mi się z tego dysku ssd. Gdzie popełniam błąd. ?. Z macami niewiele mam doczynienia, mam nadzieję że mi pomożecie. Pozdrawiam
w wyborze dysku startowego nic mi nie pokazuje.
w wyborze dysku startowego nic mi nie pokazuje.
#5 Re: MacBook Pro ( koniec 2011 r.) A1278. Jaki ios najnowszy da się zainstalować [ROZWIĄZANY]
przez Vogelek23 • 24 października 2024, 14:23
Wątek nieco stary, ale pozwolę sobie odświeżyć. Jeśli pobrałeś instalator macOS High Sierra, to po wrzuceniu go w aplikacji TransMac na pendrive należy uruchomić komputer z tego pendrive'a (klawisz Alt wciśnięty podczas uruchamiania komputera) i zainstalować system tak samo, jak instaluje się każdy inny (Windows, Linux itd.). Odtwarzanie dysku z obrazu instalatora z oczywistych przyczyn nie będzie działało, bo to jest tylko INSTALATOR, a nie gotowy SYSTEM OPERACYJNY.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: MacBook Pro ( koniec 2011 r.) A1278. Jaki ios najnowszy da się zainstalować [ROZWIĄZANY]
przez Google Adsense [BOT] • 24 października 2024, 14:23