• Pytanie o programator Svod

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Pytanie o programator Svod

przez matixxxx66 15 stycznia 2023, 20:27
Witam . Przymierzam się do zakupu programator Svod .Obecnie posiadam rr809f do biosow jest spoko ale chciałem zacząć programować układy kbc dla tego myślę żeby zmienić I teraz mam pytanie czy svod 4 obsługuje już wszystkie Kbc czy z tymi starszymi już są problemy

Re: Pytanie o programator Svod

przez Google Adsense [BOT] 15 stycznia 2023, 20:27

#2 Re: Pytanie o programator Svod

przez muchamm 30 stycznia 2023, 19:07
Cześć.
Nie jestem w stanie odpowiedzieć na tak zadane pytanie przez Ciebie, ale też przesiadłem się niedawno z RT809F na Svod4. Przeprogramowałem parę KBC, parę wsadów zgrałem i jestem zadowolony - nie było w zasadzie problemu. Nie jest to w prawdzie takie "bezbolesne", bo każdą płytę trzeba sprawdzić pod kątem połączeń pinów KBC ze złączem klawiatury i ustawieniem pinów na programatorze. Jest w prawdzie dostępna baza danych płyt, ale lepiej je weryfikować bo mogą zawierać błędy.
Ponadto narzędzie to posiada wiele innych funkcji, które naprawdę się przydają (tester klawiatur, kabli od matryc - tu trzeba przystawkę, tester baterii itp).
Pozdrawiam

#3 Re: Pytanie o programator Svod

przez jopekgsm 30 stycznia 2023, 22:46
Możecie podać źródło gdzie zakupić SVOD4??

#4 Re: Pytanie o programator Svod

przez muchamm 31 stycznia 2023, 09:08
Cześć.
Może to nie będzie uznane jako reklama.
Ja swój kupiłem na "kocham-basie.pl", ale jest też na allegro.
Pozdrawiam.

Re: Pytanie o programator Svod

przez Google Adsense [BOT] 31 stycznia 2023, 09:08
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).