Cześć może ktoś sensownie mi poradzi jak się zabrać do problemu. Mam u klienta maszynę na , której już umiera komputer Desktopowy . W środku siedzi AMD586 z systemem MSDOS. System uruchamia aplikację do obsługi zleceń i zadań dla maszyny i wysyła je komunikuje się po rs232. Chciałbym przerzucić cały dysk na nowy SSD i na nowym komputerze z procesorem I5 uruchamiać to tak jak działa to na obecnym dziadku . Poradźcie jak to sensownie zrobić
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).
Re: System MS DOS na komputerze nowszej generacji
by Google Adsense [BOT] • 4 February 2023, 17:31
Cześć z RS232 nie będzie problemu bo na nowym kompie mam COM1 z RS232 także tej kwestii nie dodałem. Mój błąd przepraszam. Rufus powiadzasz ? Nie pomyślałem o tym. Zawsze go używałem do pendrive-ów. Ok spróbuję no i jeszcze Freedos. Kurcze ale dla Rufusa pewnie będzie potrzebny obraz ze starego dysku lub klon a ja tylko Acronisem zrobiłem backup starego dysku i kompa na razie wrzuciłem do maszyny.
Re: System MS DOS na komputerze nowszej generacji
by Google Adsense [BOT] • 16 March 2023, 04:28
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).