• Maszyna Quick 2035

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#21 Re: Maszyna Quick 2035

przez Remigiusz 15 maja 2011, 18:43
1) Nazwali to czujnikiem IR
2) tak, stacja dość głośnym beeperem ogłasza fazę wejścia w melting i fazę ściągania układu. Nie ma możliwości zmiany natężenia dźwięku lub wyłączenia beepera.
3) Maszyna ma 6 punktów mocujących płytę tzw. krawędziowo lub 6 punktów na dwóch listwach trzymających płytę "od spodu". Do wyboru. Płyty się nie deformują (oczywiście, jesteś w stanie wygiąć płytę samym mocowaniem, ale jest to bezmyślne działanie)

Re: Re: Maszyna Quick 2035

przez Google Adsense [BOT] 15 maja 2011, 18:43

#22 Re: Maszyna Quick 2035

przez jubi20 27 maja 2011, 08:53
Od 2 dni mam stacje L760B i ciężko mi dobrać odpowiedni profil, może się ktoś zemną podzieli jakimiś konkretami, jaki do ołowiu, jaki do bez ołowiu i przede wszystkim potrzebuje sprawdzony profil do układów ATI 7500 z pamięciami, kombinowałem już na milion sposobów i sam nie daje rady tego ogarnąć. Spod rdzenia poleciał mi już dymek 2 razy wiec gdzieś popełniam błąd.

#23 Re: Maszyna Quick 2035

przez czorny 28 maja 2011, 11:59
Witam.

Z tego co koledzy piszą to trzeba dużo praktyki i jeszcze raz praktyka więc 2 dni to jednak zbyt krótki okres wg mnie żeby wszystko szło jak po maśle. Moja stacja jeszcze nie dojechała, ale wiem że samo jej posiadanie niczego nie wnosi dopiero za kilka miesięcy będzie można rozmawiać o postępach. Poczytaj nasze forum sporo jest opisane jakich topników koledzy używają i metody jakie stosują. Nikt nie może podać gotowego rozwiązania ponieważ nikt nie wie w jakich warunkach jest stacja eksploatowana (temp. otoczenia, chemia, itd. itp). Powodzenia i niedługo razem będziemy radzić jak sobie pomoć w różnych przypadkach.

Pozdrawiam

#24 Re: Maszyna Quick 2035

przez daniru 22 października 2011, 10:36
Witam czy kolega willyvmm dostał już tą maszynę quick 1760b jeśli tak to proszę o opinię na jej temat
Pozdrawiam
Dostałem już odpowiedź na email dzięki.

Re: Maszyna Quick 2035

przez Google Adsense [BOT] 22 października 2011, 10:36