• Szukam tutoriala/kompedium wiedzy nt kopiowania danych DMI

#1 Szukam tutoriala/kompedium wiedzy nt kopiowania danych DMI

от soks 22 Август 2023, 08:40
Hej,
Czy wiecie może czy gdziekolwiek w Internecie jest jakieś kompendium zawierające informacje gdzie szukać danych DMI u danego producenta?
Próbuje troche ten temat ogarnąć, ale ciężko jest o informacje w jednym miejscu. Wiedza rozrzucona jest na 100 rożnych miejsc, na pewno tez o części nie wiem.

Chodzi głownie o słowa klucze/offsety może jakieś magiczne aplikacje, które potrafią odczytać bios i pokazać gdzie są dane DMI. Przepraszam jesli pytanie jest głupie, ale to w końcu piaskownica ;)

Re: Szukam tutoriala/kompedium wiedzy nt kopiowania danych DMI

от Google Adsense [BOT] 22 Август 2023, 08:40

#2 Re: Szukam tutoriala/kompedium wiedzy nt kopiowania danych DMI  [РЕШЕНО]

от Vogelek23 22 Август 2023, 10:30
Z uwagi na mnogość rozwiązań nawet pomiędzy różnymi modelami tego samego producenta, nie jest możliwe stworzenie takiego tutoriala. Natomiast jest taka aplikacja - wciąż w fazie rozwojowej z przyczyn, podanych na początku - która nazywa się Universal Bios Tool. Jest to oprogramowanie na płatnej licencji, a jego możliwości można zobaczyć tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=hUJBsrlRces

#3 Re: Szukam tutoriala/kompedium wiedzy nt kopiowania danych DMI

от soks 22 Август 2023, 17:46
Dziękuje. To jest ten sam software, który kiedyś był reklamowany i sprzedawany na KochamBasie? Jesli tak, to słyszałem o nim, niestety jak do hobbystycznego klepania, to troszkę za droga licencja. Nie mniej napisałem kiedyś na podany adres devlopera(?) z pytaniami, ale poki co nie mam odpowiedzi ;) Gdyby się zgodził nie wykluczam zakupu

Re: Szukam tutoriala/kompedium wiedzy nt kopiowania danych DMI

от Google Adsense [BOT] 22 Август 2023, 17:46