• Problem z zamieszczeniem grafiki.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Problem z zamieszczeniem grafiki.

by adrian22 12 September 2023, 13:10
Dzień dobry,
Problem dotyczy postu z działu "Naprawa laptopów", gdzie proszę o identyfikację elementu. Pisząc post dodałem jedno zdjęcie, ale już w odpowiedziach nie mogę tego zrobić. Dodaję je przyciskiem "Wybierz plik", następnie klikam "Wyślij plik" i w momencie przeładowania wyskakuje strona z komunikatem: "Ta strona nie działa. Serwer www.elvikom.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania. HTTP ERROR 500".
Próbowałem logować się z różnych przeglądarek na tym samym stanowisku, jednak efekt jest taki sam jak na chromie.
Co mogę jeszcze próbować zrobić w tej sytuacji?

Re: Problem z zamieszczeniem grafiki.

by Google Adsense [BOT] 12 September 2023, 13:10

#2 Re: Problem z zamieszczeniem grafiki.

by Vogelek23 12 September 2023, 13:13
Zamieść tutaj - wyjątkowo jako spakowany załącznik ZIP/RAR - zdjęcie, które chciałeś zamieścić i wyrzucało błąd 500.

#3 Re: Problem z zamieszczeniem grafiki.

by adrian22 12 September 2023, 13:50
Okej,
W załączniku przesyłam spakowane zdjęcie.

You have to be logged in to view the files attached to this post.

#4 Re: Problem z zamieszczeniem grafiki.

by Vogelek23 12 September 2023, 14:15
Wystarczy zmniejszyć rozmiar obrazu o 50% (to z pewnością nie pogorszy jakości obrazu, bo fotografia i tak jest bardzo ziarnista w powiększeniu 100%) i z pliku 8MB zrobi się plik 2MB, który nie będzie powodował błędów 500. Zamieszczanie zdjęć 48Mpix w przypadku układu SOT23 to trochę nieporozumienie - niewiele osób przegląda forum na 100-calowym ekranie UHD 8K.
Image

#5 Re: Problem z zamieszczeniem grafiki.

by adrian22 12 September 2023, 14:35
Dziękuję za wyjaśnienie sprawy. Temat zamykam.

Re: Problem z zamieszczeniem grafiki.

by Google Adsense [BOT] 12 September 2023, 14:35