• [НУЖЕН ДАМП БИОСА] Dell Latitude 3410 - szukam wsadu Bios 8M, ewentualnie pomoc przy edycji Bios.

Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 [НУЖЕН ДАМП БИОСА] Dell Latitude 3410 - szukam wsadu Bios 8M, ewentualnie pomoc przy edycji Bios.

от rusiu 5 Ноябрь 2023, 14:45
Dzien dobry. Naprawiam Della Latitude 3410. Laptop miał zwarcie w okolicy RTC_RST. Wymieniłem U2502 i D2503. Niestety, uszkodzony był także 8M układ Biosu U2501. Po wymianie U2501 i wgraniu wsadu znalezionego na badcaps, laptop uruchamia się, ale włącza się kilka po kilku minutach, nie usypia się, na innym wsadzie, zawiesza się na logo Della. Znalazłem czyste wsady na mediafire, po ich wgraniu, laptop startuje i zamyka się poprawnie, natomiast nie mogę zapisać service taga i przez to nie mogę wyjść z trybu fabrycznego. Potrzebuję czysty wsad 8M korespondujący z wsadem 16M, albo może wie ktoś jak zapisać service tag w biosie z mediafire. Ewentualnie prosiłbym o wyczyszczenie ME regionu we wsadzie, który jest aktualnie wgrany.
Laptop: Dell Latitude 3410
Mainboard: Mockingbird-L 19746-1
Procesor: Intel i5 10gen
ServiceTag (odczytany z nalepki J6BR763)
EX: 41741406219
KBC: MEC1515

Załączam oryginalny wsad z kości 16MBios U2503.i 8M U2501, który aktualnie jest wgrany.
oraz bios z mediafire w którym nie można zapisać ST.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Необходимо авторизоваться для просмотра вложений в этом сообщении.

Re: [НУЖЕН ДАМП БИОСА] Dell Latitude 3410 - szukam wsadu Bios 8M, ewentualnie pomoc przy edycji Bios.

от Google Adsense [BOT] 5 Ноябрь 2023, 14:45
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).