Witam. Mam problem z konsolą PS4 CUH-1216B, płyta SAC-001. Otóż konsola ma BLOD, ale nie wyłącza się. Może mrugać godzinami. Konsola grzała się więc została rozebrana i wyczyszczona. Niestety podczas obracania płyty, upadła z wysokości biurka na podłogę uderzając rogiem. Czy miał ktoś podobny przypadek uszkodzenia ps4 poprzez upadek? Czy podczas upadku mogły uszkodzić się kulki pod APU ? Raczej odrzucam możliwość zasilacza ponieważ na stole podaje 12v na krótko oraz przed czyszczeniem konsola wstawała. Dodatkowo pod mikroskopem płyta wygląda całkiem normalnie. Nie ma brakujących elementów. Starannie przejrzałem od rogu do rogu. Zanim podejmę się reballingu chcę zasięgnąć opinii, może ktoś rzuci nowe światło na sprawę. Czy możliwe, że jest uszkodzona któraś z taśm napędu (sprawdzone przejścia multimetrem - ok) i pytanie - czy konsola z wyjętym napędem dawałaby BLOD?
Oczywiście bez dysku, z nowym dyskiem czy aktualnym również nie wstaje. Brak możliwości wejścia w tryb awaryjny. Sprawdzane na dwóch kablach hdmi oraz dwóch monitorach.
Dziękuję z góry za opinie.
Oczywiście bez dysku, z nowym dyskiem czy aktualnym również nie wstaje. Brak możliwości wejścia w tryb awaryjny. Sprawdzane na dwóch kablach hdmi oraz dwóch monitorach.
Dziękuję z góry za opinie.