#1 Fujitsu U904 CP632293-X2 - problem z dźwiękiem i baterią, długi start
przez Arttoo • 16 stycznia 2024, 12:08
Witam na wstępie jako to mój pierwszy post na forum .
Mam problem który niedaje mi spokoju z moim laptopem, mianowicie:
1: Dźwięk poza tym że jest cichy ale to chyba przypadłość tego modelu.
2: Dźwięk jest mono w dwóch kanałach na słuchawkach BT, na wyjściu słuchawkowym (jack), na wbudowanych "głośnikach". Nie wiem jak po HDMI, da się sterować balansem lewo prawo.
3: Ładuje do 65% mimo nowej oryginalnej baterii lecz po zatwierdzeniu w battery utility ładowania do 100% ładuje do 100% lecz kolejne ładowanie już tylko 65%. W battery utility jest cały czas ładowanie 100% tu się nie przestawia.
4: Start komputera jest wydawać by się mogło ciut za długi bo od kliknięcia POWER do logo FUJITSU to jakieś 15 sekund (to nie przeszkadza ale jest).
Laptopa mam od 3 miesięcy, jest bardzo fajny i wygodny dlatego chcę doprowadzić go do stanu fabrycznego z racji długiego czasu pracy na baterii (ok 7h).
Zdolności jakieś tam mam i sprzęt też z racji napraw elektroniki samochodowej.
Oznaczenie płyty: CP632293-X2
Part No.: CP658313-01
SN: DSDJ011923
Pozdrawiam licząc na jakieś sugestie od czego zacząć.
Mam problem który niedaje mi spokoju z moim laptopem, mianowicie:
1: Dźwięk poza tym że jest cichy ale to chyba przypadłość tego modelu.
2: Dźwięk jest mono w dwóch kanałach na słuchawkach BT, na wyjściu słuchawkowym (jack), na wbudowanych "głośnikach". Nie wiem jak po HDMI, da się sterować balansem lewo prawo.
3: Ładuje do 65% mimo nowej oryginalnej baterii lecz po zatwierdzeniu w battery utility ładowania do 100% ładuje do 100% lecz kolejne ładowanie już tylko 65%. W battery utility jest cały czas ładowanie 100% tu się nie przestawia.
4: Start komputera jest wydawać by się mogło ciut za długi bo od kliknięcia POWER do logo FUJITSU to jakieś 15 sekund (to nie przeszkadza ale jest).
Laptopa mam od 3 miesięcy, jest bardzo fajny i wygodny dlatego chcę doprowadzić go do stanu fabrycznego z racji długiego czasu pracy na baterii (ok 7h).
Zdolności jakieś tam mam i sprzęt też z racji napraw elektroniki samochodowej.
Oznaczenie płyty: CP632293-X2
Part No.: CP658313-01
SN: DSDJ011923
Pozdrawiam licząc na jakieś sugestie od czego zacząć.