Cześć,
Model CUH-1116a
Płyta SAA-001 1-889-352-21
Dostałem PS4 z mocno śnieżącym obrazem i przerywającym audio.
Jeden pin był wysunięty do tyłu. Nie mierzylem tego, ale wizualnie robił zwarcie do linii obrazu.
Zdjęcie gniazda przed wymianą:
Po wymianie głos jest prawidłowy, ale obraz mniej, ale bardzo delikatnie śnieży.
Sprawdziłem przejścia na filtrach i wszedzie jest po 0ohm.
Zacząłem sprawdzać krzyżowo i sprawa wygląda tak. Liczę od góry zdjęcia do dołu od 1 do 4.
1: O.L.
2. 7Mohm
3. O.L.
4. 36Kohm
Patrząc na zdjęcie myślę, że linia audio dotykała najniższej nogi filtra nr 4.
Rezystancja krzyżowo będzie za niska i stąd śnieg?
Proszę o porady oraz identyfikację tych filtrów. Jaki układ z TME lub aliexpress mogę w tym miejscu wstawić?
P.S. czy zamiast filtra do testów mogę wstawić druty, aby sprawdzić, czy przestanie śnieżyć? Czy jest to bezpieczne? Nie chcę narazić się na konieczność zmiany retimera.
Dzięki
Model CUH-1116a
Płyta SAA-001 1-889-352-21
Dostałem PS4 z mocno śnieżącym obrazem i przerywającym audio.
Jeden pin był wysunięty do tyłu. Nie mierzylem tego, ale wizualnie robił zwarcie do linii obrazu.
Zdjęcie gniazda przed wymianą:
Po wymianie głos jest prawidłowy, ale obraz mniej, ale bardzo delikatnie śnieży.
Sprawdziłem przejścia na filtrach i wszedzie jest po 0ohm.
Zacząłem sprawdzać krzyżowo i sprawa wygląda tak. Liczę od góry zdjęcia do dołu od 1 do 4.
1: O.L.
2. 7Mohm
3. O.L.
4. 36Kohm
Patrząc na zdjęcie myślę, że linia audio dotykała najniższej nogi filtra nr 4.
Rezystancja krzyżowo będzie za niska i stąd śnieg?
Proszę o porady oraz identyfikację tych filtrów. Jaki układ z TME lub aliexpress mogę w tym miejscu wstawić?
P.S. czy zamiast filtra do testów mogę wstawić druty, aby sprawdzić, czy przestanie śnieżyć? Czy jest to bezpieczne? Nie chcę narazić się na konieczność zmiany retimera.
Dzięki