Witam, posiadam power bank Fox CEI177 - halo power 48Kpo zalaniu. Odpadł mi między innymi układ "JRCNA" ktoś mi podpowiedział że może to być przetwornica step-down SY8104ADC. Po wlutowaniu układu power bank odpalił, ładuję się, gdy ma podłączony zasilacz ładuje urządzenia podłączone do USB oraz działa wbudowana latarka. Niestety po odłączeniu zasilacza nie ładuje urządzeń zewnętrznych jak i wbudowana latarka nie działa. Czy może mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu ?
Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).
Re: Power bank Fox CEI177 bez zasilacza nie działa
przez Google Adsense [BOT] • 25 stycznia 2024, 13:10
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Do wymiany:
Nie podobają mi się także trzy punkty, zaznaczone poniżej na żółto. Przy diodzie jest "wąs" z cyny, który może powodować zwarcie do ścieżki, prawdopodobnie zgniła przelotka oraz pin gniazda skorodowany i niezalutowany poprawnie.
- C61/C62 - 100nF/25V
- R2 - proszę zmierzyć rezystancję tego rezystora (na padach PCB), jeśli będzie wartość z typoszeregu E24 to odczyt = wartość
- R74 - 10Ω
- C9, C10 - 1uF/25V
- C11 - 4,7uF/16V
- C17, C18 - 100nF/25V
- C16 - 100nF/25V
- C20 - 47pF/50V
- R21 - 300kΩ
- R37, R137, R237 - zwora
- Q11, Q111, Q211 - 2N7002
- R27 - taka sama rezystancja, jak R127 i R227
- C41 - 10uF/16V
Nie podobają mi się także trzy punkty, zaznaczone poniżej na żółto. Przy diodzie jest "wąs" z cyny, który może powodować zwarcie do ścieżki, prawdopodobnie zgniła przelotka oraz pin gniazda skorodowany i niezalutowany poprawnie.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: Power bank Fox CEI177 bez zasilacza nie działa
przez Google Adsense [BOT] • 8 lutego 2024, 15:40
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).