• [SZUKAM WSADU BIOS] Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

#1 [SZUKAM WSADU BIOS] Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez Usunięty Użytkownik 402 21 maja 2011, 18:02
Wsad najlepiej zgrany z działającej kostki, ponieważ wgrałem ze strony producenta i migają mi tylko diody jednostajnie i komputer się wyłącza.
Model laptopa to: DV5 - 1160EW

PS. nie byłem pewien gdzie umieścić prośbę o wsad.

Re: [SZUKAM WSADU BIOS] Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez Google Adsense [BOT] 21 maja 2011, 18:02

#3 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez Usunięty Użytkownik 402 21 maja 2011, 23:06
QT6 :oops:

#4 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez Usunięty Użytkownik 402 25 maja 2011, 23:07
up

Proszę o pomoc, bo pół płyty wymieniłem i bez rezultatu.

#5 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez jaceksz 27 maja 2011, 10:11
Witam
Podaj numer płyty.
Walcze z tym samym problemem, dv5 martwy, po zapropgramowaniu biosu wsadem ze strony HP same pasy na ekranie.
Mysle ze jezeli to byłby bios to płyta nie powinna ci sie wyłaczać (moja płyta zachowywała sie tak jak twoja gdy przez pomyłke wgrałem wsad od dv5 na AMD ).
Zauwałyłem ze płyta QT6 wystepuje z 4 lub 8 pamieciami video.
Twoja płyta ma 4 sztuki kosci pamieci video czy 8 sztuk ?

#6 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez patol 27 maja 2011, 17:49
Adam, spróbuj tego, zgrany wprost z kostki z płyty QT6.

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#7 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez Usunięty Użytkownik 402 28 maja 2011, 01:00
Witam, już kompletnie nic nie rozumiem. Wgrałem ten bios- płyta martwa, wgrałem poprzedni- płyta martwa. Kostka programuje się i weryfikuje bez problemu. Oryginalna kostka była padnięta jak za pierwszym razem chciałem ją zaprogramować, więc wstawiłem drugą o której aktualnie mowa. Komputer jak go otrzymałem był martwy, po wymianie kostki biosu i zaprogramowaniu wsadem ze strony HP płyta ożyła i ładowała aku, ledy migały jednostajnie i płyta wyłączała się.

Dziwi mnie fakt że bios kolegi Patol- wsad wygląda zupełnie inaczej niż ten wsad ze strony HP.
Grafika na mojej płycie ma 8 kostek ram.

#8 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję  [ROZWIĄZANY]

przez patol 28 maja 2011, 08:09
Wsad zgrywałem z płyty z 4 kostkami i układem G98-700-U2.

Spróbuj w takim razie jeszcze tego, zgrany z działającej płyty QT6, z 8 kostkami VRAM i grafiką G96-630-A1:

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#9 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez Usunięty Użytkownik 402 31 maja 2011, 21:18
Ostatni wsad podniósł płytę, poprzednie nic nie dawały, nawet pobrany ze strony HP. Zauważyłem że wsad ze strony HP i od kolegi Patol to dwie całkowicie różne rzeczy. Dziękuję ci za chęć pomocy, pozdrawiam.

#10 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez farmer 21 czerwca 2011, 22:05
Wygląda na to, że ktoś w firmie HP dał ciała. Według dokumentacji wersja z grafiką dyskretną to platforma 3603, wersja UMA to 3602. W przypadku BIOS-a do modelu dv5-1160ew (i prawdopodobnie pokrewnych) zamienione są oznaczenia platform! W pliku 3602F21.fd zawarty jest BIOS do wersji dyskretnej (3603), a w 3603F21.fd do wersji UMA (3602). Wsad zamieszczony przez Kolegę patol jest prawie tożsamy (różnice w obszarze DMI) z wersją 3602F21.fd. Podejrzewam, że ta sytuacja jest powodem częstych padów modeli dv5 przy aktualizacji BIOS-a - programują się złą wersją i po restacie albo jest brak obrazu, albo całkowicie martwy.

[SZUKAM WSADU BIOS] Re: Wsad biosdu do DV5 potrzebuję

przez Google Adsense [BOT] 21 czerwca 2011, 22:05