• Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Usunięty Użytkownik 88584 13 Березня 2024, 13:33
Witam wszystkich,
Mam problem z drukarką Brother HL-1222WE. Drukarka była przez około 2 miesiące nie używana i przestała się uruchamiać, wygląda na brak zasilania (diody nic nie sygnalizują). Rozebrałem obudowę sprawdziłem zasilanie 230V dochodzi, bezpieczniki są sprawne. Proszę o jakieś podpowiedzi gdzie mogę szukać przyczyny.

Numer zasilacza: B512431-2.

Зображення

Зображення

Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Google Adsense [BOT] 13 Березня 2024, 13:33

#2 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

matic 13 Березня 2024, 17:17
Hello!

If you have zero experience, I do not advice you to handle with such a power supply, as it can be very dangerous, even fatal.

If you know, what you are doing, take the following measurements:
Measure the voltage directly on the electrolytic capacitor C101.
If there is 0V, measure the voltage directly on the primary 400V electrolytic capacitor C5.

#3 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Usunięty Użytkownik 88584 13 Березня 2024, 21:07
C101 - wartość waha się w okolicach 15VDC
C5 - 320VDC

#4 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Vogelek23 14 Березня 2024, 02:03
Amnael написав:wartość waha się w okolicach 15VDC
Rozumiem, że to napięcie nie jest stabilne? Czy ten pomiar został wykonany z zasilaczem podłączonym do drukarki (złącze CN101), czy "na sucho" (bez podłączonego obciążenia)?

#5 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Usunięty Użytkownik 88584 14 Березня 2024, 07:34
Dokładnie napięcie nie jest stabilne, pomiar wykonałem na sucho bez podłączonej drukarki do płytki zasilacza. Mam ponowić pomiar z podłączoną drukarką?

#7 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Usunięty Użytkownik 88584 14 Березня 2024, 12:47
Ponowiłem pomiar z podłączoną drukarką.
C5 - 322VDC
C101 - 0V

#8 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Vogelek23 14 Березня 2024, 18:36
Zacznij od wymiany zaznaczonych na niebiesko kondensatorów:
Зображення

#9 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

matic 14 Березня 2024, 20:35
The capacitor C101 is 99.99% good as it's a Rubycon brand. This brand almost never fails.
Replace the small capacitor C1 only.

#10 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Usunięty Użytkownik 88584 20 Березня 2024, 10:10
Wymieniłem kondensator C1, pomiary wskazały takie same wartości jak wcześniej. Następnie wymieniłem wskazany C101, dokładnie to samo bez zmian.

#11 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

marcin79 23 Березня 2024, 09:23
Wylutuj jeden koniec diod D101 i D102 one są połączone równolegle, sprawdź czy któraś niema zwarcia, miałem tak w innym zasilaczu, jedna zwarta układ nie działał. Jeżeli będą sprawne pozostaje sprawdzić tranzystor Q1 i dla świętego spokoju mostek prostowniczy z diod od D1 do D4.

#12 Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

matic 23 Березня 2024, 12:02
marcin79 написав:Wylutuj jeden koniec diod D101 i D102 one są połączone równolegle, sprawdź czy któraś niema zwarcia
Measure the resistance across the capacitor C101. If the resistance is high (in kΩ range or greater), both diodes are fine almost for sure.

marcin79 написав:Jeżeli będą sprawne pozostaje sprawdzić tranzystor Q1
If this transistor were shorted, the fuse F3 would be opened, unless this transistor is in an open circuit, which is an extremely rare case.

marcin79 написав:i dla świętego spokoju mostek prostowniczy z diod od D1 do D4.
All these diodes are fine, as there is correct voltage on the mains filter capacitor C5.

Connect some low power load directly to the filter capacitor C101, for example a resistor 220Ω/1W, or a 12V bulb with a rated power of 1-2W. Then remeasure the voltage on this capacitor C101 with the power supply disconnected from the printer.
Зображення

Re: Brother HL-1222WE - nie uruchamia się.

Google Adsense [BOT] 23 Березня 2024, 12:02

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей