Witam, potrzebuje pomocy z laptopem Dell Inspiron 14z 5423 i7
Specyfikacja laptopa
- Hynix 4GB 2Rx8 PC3-12800S-11-11-F3
- Procesor i7-3537U
- Windows 10
- Laptop posiada 2 karty graficzne Zintegrowana i dedykowaną
[Intel HD Graphics 4000] Zintegrowana]
[AMD Radeon 7570] Dedykowana]
- Płyty glownej oznaczenie to: DMB40 11289-1
Uszkodzenie wygląda tak że laptop nie chce sie odpalić, Gdy pamięć nie zostanie przeniesiona z slotu A do slotu B tak samo w drugą stronę z slotu B do slotu A, w przeciwnym razie laptop będzie cały czas się resetował 2 sekundowo i nie odpali dopóki aż nie przeniesiemy pamięci do wolnego slota.
- Tylko gdy się wyjmie pamięci i się ich nie wlozy to laptop normalnie odpala bez resetów ani nic no przy tym ze po chwili wydając pipczenie że pamięci ram nie ma.
- Jeśli chce skorzystać z laptopa to trzeba przenieść pamięć ram z" slotu w którym jest do drugiego slota" wtedy będzie 1 reset I laptop ruszy.
Pamięć zmieniałem na inne, sloty czyściłem , dmuchałem, niestety bez skutecznie, ten sam objaw.
Nie wiem co robić dalej
Przesyłam zdjęcia pamięci które są w tym laptopie, płyty glownej.
Pamięć Ram
Specyfikacja laptopa
- Hynix 4GB 2Rx8 PC3-12800S-11-11-F3
- Procesor i7-3537U
- Windows 10
- Laptop posiada 2 karty graficzne Zintegrowana i dedykowaną
[Intel HD Graphics 4000] Zintegrowana]
[AMD Radeon 7570] Dedykowana]
- Płyty glownej oznaczenie to: DMB40 11289-1
Uszkodzenie wygląda tak że laptop nie chce sie odpalić, Gdy pamięć nie zostanie przeniesiona z slotu A do slotu B tak samo w drugą stronę z slotu B do slotu A, w przeciwnym razie laptop będzie cały czas się resetował 2 sekundowo i nie odpali dopóki aż nie przeniesiemy pamięci do wolnego slota.
- Tylko gdy się wyjmie pamięci i się ich nie wlozy to laptop normalnie odpala bez resetów ani nic no przy tym ze po chwili wydając pipczenie że pamięci ram nie ma.
- Jeśli chce skorzystać z laptopa to trzeba przenieść pamięć ram z" slotu w którym jest do drugiego slota" wtedy będzie 1 reset I laptop ruszy.
Pamięć zmieniałem na inne, sloty czyściłem , dmuchałem, niestety bez skutecznie, ten sam objaw.
Nie wiem co robić dalej
Przesyłam zdjęcia pamięci które są w tym laptopie, płyty glownej.
Pamięć Ram