• Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.

#1 Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

by Vogelek23 3 May 2024, 10:51
Witam. Proszę o identyfikację elementu ze zdjęcia, obudowa najprawdopodobniej HWSON, oznaczenia: ACQ 147 BU (na płytce są dwa takie, jeden ocalał). Wiem wiem, na płytce jest jeszcze jeden spalony układ ;) ale potrzebuję zidentyfikować tylko ten ACQ - coś mi dziś mózg nie pracuje jak trzeba i utknąłem z tym układem...
Image

Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

by Google Adsense [BOT] 3 May 2024, 10:51

#2 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

by ado 3 May 2024, 20:20
Witam, co to za urządzenie i czy są jakieś oznaczenia na pcb?
Zastanawiam się czy to nie jest też jakiś układ zabezpieczający ( fizyczne oddzielenie sygnału).
Ze zdjęćia trudno wywnioskować jak to jest połączone (piny od 1-4).
Jakie są rezystancje względem masy tego sprawnego U27 ?
Poszukałem też w necie ale nic sensownego nie odkryłem.

Vogelek23 wrote:Wiem wiem, na płytce jest jeszcze jeden spalony układ

Ale my nie wiemy co to za układ? :D

#3 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

by ctro 4 May 2024, 09:18
Nadruk wg mnie typowy dla firmy Microchip Technology.

#4 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

by Vogelek23 4 May 2024, 13:50
ado wrote:Witam, co to za urządzenie i czy są jakieś oznaczenia na pcb?
Niestety, powyższe foto to jedyne, co dostałem od klienta do wstępnej wyceny. Ponieważ klient zgodził się na podane koszty naprawy, płytka będzie u mnie lada dzień i wtedy będę mógł napisać o niej coś więcej. Po pobieżnym przeszukaniu internetu zainteresowałem się układem PCA9517ATP,147 - jednakże datasheet wskazuje rozbieżności w pinoucie dla tej konkretnej obudowy (HWSON-8) pomimo dość obiecującego pinoutu dla innych obudów, oraz różniący się device marking.

ado wrote:Ale my nie wiemy co to za układ? :D
Prawdopodobnie jest to NCP367DPMUELTBG (oznaczenie DL*).

#5 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

by Vogelek23 15 May 2024, 15:34
Mały (duży) update: jest to płytka autonomicznego systemu Skynode X dla drona. Oznaczenie kodowe płyty głównej to Skynode V2. Poszukiwany układ nie został zidentyfikowany. Z tej przyczyny zmuszony jestem odesłać ten sterownik bez naprawy. Temat zamykam.

Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

by Google Adsense [BOT] 15 May 2024, 15:34