• Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

Vogelek23 3 Травня 2024, 10:51
Witam. Proszę o identyfikację elementu ze zdjęcia, obudowa najprawdopodobniej HWSON, oznaczenia: ACQ 147 BU (na płytce są dwa takie, jeden ocalał). Wiem wiem, na płytce jest jeszcze jeden spalony układ ;) ale potrzebuję zidentyfikować tylko ten ACQ - coś mi dziś mózg nie pracuje jak trzeba i utknąłem z tym układem...
Зображення

Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

Google Adsense [BOT] 3 Травня 2024, 10:51

#2 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

ado 3 Травня 2024, 20:20
Witam, co to za urządzenie i czy są jakieś oznaczenia na pcb?
Zastanawiam się czy to nie jest też jakiś układ zabezpieczający ( fizyczne oddzielenie sygnału).
Ze zdjęćia trudno wywnioskować jak to jest połączone (piny od 1-4).
Jakie są rezystancje względem masy tego sprawnego U27 ?
Poszukałem też w necie ale nic sensownego nie odkryłem.

Vogelek23 написав:Wiem wiem, na płytce jest jeszcze jeden spalony układ

Ale my nie wiemy co to za układ? :D

#3 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

ctro 4 Травня 2024, 09:18
Nadruk wg mnie typowy dla firmy Microchip Technology.

#4 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

Vogelek23 4 Травня 2024, 13:50
ado написав:Witam, co to za urządzenie i czy są jakieś oznaczenia na pcb?
Niestety, powyższe foto to jedyne, co dostałem od klienta do wstępnej wyceny. Ponieważ klient zgodził się na podane koszty naprawy, płytka będzie u mnie lada dzień i wtedy będę mógł napisać o niej coś więcej. Po pobieżnym przeszukaniu internetu zainteresowałem się układem PCA9517ATP,147 - jednakże datasheet wskazuje rozbieżności w pinoucie dla tej konkretnej obudowy (HWSON-8) pomimo dość obiecującego pinoutu dla innych obudów, oraz różniący się device marking.

ado написав:Ale my nie wiemy co to za układ? :D
Prawdopodobnie jest to NCP367DPMUELTBG (oznaczenie DL*).

#5 Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

Vogelek23 15 Травня 2024, 15:34
Mały (duży) update: jest to płytka autonomicznego systemu Skynode X dla drona. Oznaczenie kodowe płyty głównej to Skynode V2. Poszukiwany układ nie został zidentyfikowany. Z tej przyczyny zmuszony jestem odesłać ten sterownik bez naprawy. Temat zamykam.

Re: Identyfikacja elementu ACQ 147 BU

Google Adsense [BOT] 15 Травня 2024, 15:34

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей