Brak reakcji na przyciśnięcie przycisku.
Sprawdziłem pierwsze sygnały na superio:
czyli z tego co widzę problemem jest niskie napięcie na pinie 64, tylko 0.054V. Mam board view tej płyty ale ten pin połączony jest z wieloma elementami i pomimo kilku prób nadal nie widzę w jaki sposób napięcie tam dociera.
próbowałem też z drugiej strony, z 5V z ATX, ale podobnie, duża liczba połączeń i trudno znaleźć miejsce połączenia z SLP_S3#
Pytanie, w jaki sposób pin 64 otrzymuje napięcie 3.3V i co może być przyczyną niskiego napięcia na pinie.
Dzięki z góry.
Sprawdziłem pierwsze sygnały na superio:
- pin 61 PWRBTIN# poprawny (napięcie spada z 3.3V do 0)
pin 60 PWRBTN# poprawny (napięcie spada z 3.3V do 0)
pin 64 SLP_S3# niepoprawny (niskie napięcie 0.054V, brak reakcji jest chyba poprawny ale niskie napięcie jest niepoprawne, powinno być 3.3V)
pin 101 SIO_RSMRS# niepoprawny (napięcie 3.3V jest właściwe ale brak reakcji na przycisk)
czyli z tego co widzę problemem jest niskie napięcie na pinie 64, tylko 0.054V. Mam board view tej płyty ale ten pin połączony jest z wieloma elementami i pomimo kilku prób nadal nie widzę w jaki sposób napięcie tam dociera.
próbowałem też z drugiej strony, z 5V z ATX, ale podobnie, duża liczba połączeń i trudno znaleźć miejsce połączenia z SLP_S3#
Pytanie, w jaki sposób pin 64 otrzymuje napięcie 3.3V i co może być przyczyną niskiego napięcia na pinie.
Dzięki z góry.