• ASUS Zenbook UM425Q - brak reakcji na ładowarkę, przycisk włączania

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 ASUS Zenbook UM425Q - brak reakcji na ładowarkę, przycisk włączania

Napisal/-a cocoban78 29 Julij 2024, 14:38
Cześć dobrzy ludzie,

Marka: ASUS
Model: UM425Q (zenbook)
PCB: UX425QA REV: 3.1 NB2563_PCB_MB_V5

Trafił mi się lekko zaniedbany notebook, który do końca działał i ładował baterie. Z dnia na dzień stał się martwy.
Po podłączeniu ładowarki do gniazd USB-C w praktyce nie reaguje: brak kontrolki ładowania. Nie działa przycisk power.
Po rozebraniu i wstępnych pomiarach brak zwarć. Po podłączeniu zasilacza serwisowego widać, że płyta bierze 20V i ok.
0.044A. W tym samym momencie na termowizji można zawaużyć delikatnie nagrzewające się (36C) układy, które zaznaczam w zółtych obramówkach na złączonym zdjęciu. A także cewki (zielona: 5V, pomarańczowa: 1.8V).

Jeden z układów to kontroler portów USB-C oznaczenie CYPD5225. Drugi z układów oznaczony BABDXD, którego nie mogę namierzyć.

Napięcie na pinach układu BABDXD:
PIN/VOLT

1 - 2.6V
2-5 - 9V
6 - 0.05V
7 - 0
8 - 0
9 - 0.3V
10 - 0.3V
11 - 1.8V
12 - 2.5V
13 - 0.04V
14 - 0.05V
15 - 0.15V
16-17 - 3.3V
18 - 0V
19,20 - 0.05V

Niestety nie wiem co to jest za układ.
A może jeszcze coś nie domaga i szukam w złym miejscu.

Będę wdzięczny za odpowiedzi i sugestie.

Pozdrawiam,

Slika

Re: ASUS Zenbook UM425Q - brak reakcji na ładowarkę, przycisk włączania

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 29 Julij 2024, 14:38

#2 Re: ASUS Zenbook UM425Q - brak reakcji na ładowarkę, przycisk włączania  [REŠENO]

Napisal/-a ado 30 Julij 2024, 01:02
BABDXD to jest SY8288BRAC.

#3 Re: ASUS Zenbook UM425Q - brak reakcji na ładowarkę, przycisk włączania

Napisal/-a cocoban78 30 Julij 2024, 11:45
ado napisal/-a:BABDXD to jest SY8288BRAC.

Tak. Dziękuję. Nawet znalazłem u siebie kilka sztuk BABxxx więc podmieniłem, ale nie wiele to zmieniło.
Zamówiłem jeszcze kontroler USB-C.

Generalnie komputer po wymianie przetwornicy uruchomił się z baterii... do momentu podłączenia łądowarki było ok.
Po podłączeniu cała sekcja zasilania się "gotowała" 108C, więc odłączyłem. Zmienie układ CYPD5225.

Znalzłem na forum post kolegi AdiKomp, który walczył z tą płytą i podobnym problemem, ale nie wiem jaki jest finał walki.

Re: ASUS Zenbook UM425Q - brak reakcji na ładowarkę, przycisk włączania

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 30 Julij 2024, 11:45

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov