• HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#21 Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

przez krisark 4 października 2024, 13:43
Czy robił ktoś z kolegów, zamianę IT5570E-128 CXZ na IT5570E-128 CXA?

Re: Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

przez Google Adsense [BOT] 4 października 2024, 13:43

#22 Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

przez Vogelek23 5 października 2024, 17:30
W tym poście autor cytuje sprzedawcę, że układy są zamienne: post254336.html#p254336 - i ja też tak uważam, oczywiście jeśli je zaprogramujesz odpowiednim wsadem.

#23 Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

przez krisark 6 października 2024, 17:05
No tak, CXA i CXS są zamienne, ale ja mam CXZ.
Dokładnie IT5570E-128 CXZ.
Pierwszy raz widzę układ z rewizja CXZ, dlatego pytanie czy już ktoś przerabiał zmianę na inny.

#24 Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

przez Vogelek23 6 października 2024, 17:22
Jak pisałem, uważam, że są zamienne, choć nie wykonywałem takiej zamiany osobiście. Niemniej jednak byłoby zapewne dużo szybciej, gdybyś sam to sprawdził organoleptycznie.

#25 Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się  [ROZWIĄZANY]

przez tekort 7 października 2024, 11:49
Podpowiem tylko bo mieliśmy te same objawy w takim samym sprzęcie - u mnie jest walnięta hybryda. Przed wymianą KBC polecam zrobić próbę zwarciową na 3.3V.

KBC u mnie jest OK, problem tkwi w PCH.

#26 Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

przez krisark 8 października 2024, 08:58
tekort napisał(a):Podpowiem tylko bo mieliśmy te same objawy w takim samym sprzęcie - u mnie jest walnięta hybryda. Przed wymianą KBC polecam zrobić próbę zwarciową na 3.3V.

KBC u mnie jest OK, problem tkwi w PCH.
Potwierdza się, zaświeca się PCH. Super hybryda uszkodzona.

Re: HP Pavilion 15-eg0021nw DA0G7HMB8G0 - nie uruchamia się

przez Google Adsense [BOT] 8 października 2024, 08:58