Re: Pytanie o elementy na płycie głównej
by Google Adsense [BOT] • 21 November 2024, 20:51
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Bane24 wrote:gdzie mogę znaleść dokładny opis tych elementówŹródłem informacji o elemencie elektronicznym jest jego nota katalogowa (ang. datasheet), o ile jest dostępna publicznie.
Bane24 wrote:Jakie powinny być na nich napięcia itp.Takich informacji nie znajdziesz nigdzie, bo nikt takich pomiarów nie udostępnia. Dla niektórych płyt są dostępne w internecie pomiary rezystancji czy napięć w określonych punktach, ale nie dla wszystkich płyt i nie wszystkie punkty są mierzone. Jeśli chcesz zdiagnozować konkretny problem z konkretnym urządzeniem, należy utworzyć stosowny wątek w dziale NAPRAWA LAPTOPÓW - osoby, które mają wiedzę i doświadczenie, a także znają zasady działania wielorakich obwodów elektronicznych, będą w stanie przeanalizować podawane przez Ciebie informacje i odpowiednio pokierować Cię z diagnostyką. Innej drogi zwyczajnie nie ma.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: Pytanie o elementy na płycie głównej
by Google Adsense [BOT] • 21 November 2024, 21:57