Pozdrawiam wszystkich,
Laptop: Lenovo Ideapad 3 14IIL05
Płyta:GS454/GS554 NM-D031 REV. 1.0 2019-12-06
EC: ITE8227E-128
Bios: EMCN60WW
kolejny pacjent, kolejny dziwny przypadek. Laptop działa, uruchamia się, ale losowo w trakcie działania Windows wygasza ekran i nie można już go wybudzić, zostaje tylko wyłączenie przyciskiem power. Pamięć przetestowana zew. systemem diag. CPU przetestowane zew. systemem diag. Bios zaktualizowany ( na starym wsadzie też się zawieszał ). Nawet założyłem własny dysk i postawiłem czysty system i zawiesił się. Zauważyłem, że jak się zawiesi to klawisz capslock nie reaguje.
Bateria bios-u - sprawna 3.17V
Bateria laptopa - sprawna łąduje się, trzyma 2h, (Sprawdzona Batterymon. )
Zrobiłem nawet myk z wyłączeniem w biosie 4GB RAM zamontowanych na płycie. Nadal losowo występuje zwis sprzętu.
Zaczynają mi się kończyć pomysły. Obstawiam jakiś zimny lut pod CPU.
Macie może jakieś inne pomysły ?
Laptop: Lenovo Ideapad 3 14IIL05
Płyta:GS454/GS554 NM-D031 REV. 1.0 2019-12-06
EC: ITE8227E-128
Bios: EMCN60WW
kolejny pacjent, kolejny dziwny przypadek. Laptop działa, uruchamia się, ale losowo w trakcie działania Windows wygasza ekran i nie można już go wybudzić, zostaje tylko wyłączenie przyciskiem power. Pamięć przetestowana zew. systemem diag. CPU przetestowane zew. systemem diag. Bios zaktualizowany ( na starym wsadzie też się zawieszał ). Nawet założyłem własny dysk i postawiłem czysty system i zawiesił się. Zauważyłem, że jak się zawiesi to klawisz capslock nie reaguje.
Bateria bios-u - sprawna 3.17V
Bateria laptopa - sprawna łąduje się, trzyma 2h, (Sprawdzona Batterymon. )
Zrobiłem nawet myk z wyłączeniem w biosie 4GB RAM zamontowanych na płycie. Nadal losowo występuje zwis sprzętu.
Zaczynają mi się kończyć pomysły. Obstawiam jakiś zimny lut pod CPU.
Macie może jakieś inne pomysły ?