• Czyszczenie ME region w Dell AiO 9030 MB: IPPLP RH/TH rev: 00

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 Czyszczenie ME region w Dell AiO 9030 MB: IPPLP RH/TH rev: 00

Napisal/-a HotIce 8 November 2024, 11:14
Cześć!
Problem z tym AiO, polega na tym że przestał się normalnie uruchamiać, albo jest czarny ekran i startuje po dłuższym czasie, albo cały czas ekran jest czarny i trzeba kilka razy włączać i też tylko czasami udaje się wystartować a ostatnio już wcale nie potrafi wystartować. Podejrzewam uszkodzenie ME w BIOS. Chciałem wyczyścić ME w istniejącym biosie. Jest tam dwie kości 8 i 4 MB - W25Q64FV i W25Q32FV. ME Analyzer pokazuje informacje tylko dla wiekszego wsadu:

Slika

dobrałem wersję FIT 9.1.10.1000 która zdaje się pasować do tego biosu, przy otwieraniu wsadu jest taki błąd:

Slika

w sekcji ME region wybieram plik z rezpozytorium o nazwie: 9.1.0.1120_5MB_PRD_RGN.bin ale przy próbie zbudowania pliku występuje szereg błędów o zerowej długości regionu bios, GbE itd. i tu podstawowe pytanie - czy ten plik nie powinien być jakoś połączony z zawartością drugiej kości? bo tam chyba jest obszar biosu, EC i inne brakujące elementy, a może ja to zupełnie źle robię?

Re: Czyszczenie ME region w Dell AiO 9030 MB: IPPLP RH/TH rev: 00

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 8 November 2024, 11:14

#2 Re: Czyszczenie ME region w Dell AiO 9030 MB: IPPLP RH/TH rev: 00

Napisal/-a Zohan332 1 December 2024, 22:30
Używasz złej wersji flash image tool. Użyj flash image tool 9.1.0.1120

#3 Re: Czyszczenie ME region w Dell AiO 9030 MB: IPPLP RH/TH rev: 00

Napisal/-a Vogelek23 1 December 2024, 22:50
Użyta wersja FIT jest poprawna. Te wsady należy połączyć w aplikacji HxD (pierwszy 8MB, a za nim doklejasz 4MB, aby uzyskać plik 12MB - a dokładnie, 12582912 bajtów). Ten plik należy zdekompilować FIT-em w wersji 9.1.10.1000, podmienić region ME na czysty i skompilować ponownie. FIT wygeneruje 3 pliki: 8MB, 4MB i połączony 12MB. Do programowania pamięci Flash używasz oczywiście dwóch pierwszych.

Re: Czyszczenie ME region w Dell AiO 9030 MB: IPPLP RH/TH rev: 00

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 1 December 2024, 22:50

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov