• Interfejs IK Multimedia AXE I/O Solo - programowanie mikrokontrolera NXP MIMXRT1011

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Interfejs IK Multimedia AXE I/O Solo - programowanie mikrokontrolera NXP MIMXRT1011

von TimeToRelax 4 Dezember 2024, 20:52
Cześć wszystkim.
Dostałem do naprawy interfejs audio Axe I/O solo, który po podłączeniu do usb był martwy i nie zgłaszał się do systemu.
Po krótkiej diagnostyce okazało się, że uszkodzony jest mikrokontroler NXP MIMXRT1011DAE5A, który miał zwarcie na nodze USB_OTG1_DN.
Podkuszony obecnością zewnętrznej kości SPI W25Q16JV połączonej z nim zamówiłem mikrokontroler i go wlutowałem z nadzieją, że zaciągnie on program z tejże kości.

Po wlucie urządzenie jest wykrywalne jako "SE Blank RT Family" i nic dalej się nie dzieje.
Próbowałem nad tym trochę posiedzieć, ale do niczego sensowego nie mogę dojść.
Zgrałem sobię wsad z kości SPI, który wygląda sensownie i znalazłem program NXP-MCUBootUtility, który służy do programowania mikrokontrolera, lecz jedynie co udało mi się zrobić to połączyć z mikrokontrolerem, ale wychodzi tu moja znikoma znajomość i doświadczenie w programowaniu tego typu układów.

Ktoś może ma doświadczenie w tym temacie i może naprowadzić i podpowiedzieć co mogę zrobić, żeby ruszyć do przodu, jeśli w ogóle to możliwe
W załączniku nota katalogowa owego mikrokontrolera.

Poniżej zdjęcie mikrokontrolera i jego okolicy
Bild
oraz uproszczony schemat
Bild

Sie müssen angemeldet sein, um die an diesen Beitrag angehängten Dateien anzeigen zu können.

Re: Interfejs IK Multimedia AXE I/O Solo - programowanie mikrokontrolera NXP MIMXRT1011

von Google Adsense [BOT] 4 Dezember 2024, 20:52
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)