• ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

Trante011 4 Грудня 2024, 09:33
Płyta po podłączeniu nie dawała żadnych oznak życia, nie pojawiało się napięcie na PWR SW. Zauważyłem zwęglony koralik ferrytowy L3 pod portem AGP który wymieniłem i załatałem urwany pad.

Зображення

Zanim włączyłem chciałem sprawdzić czy nie ma zwarć i znalazłem najpierw na kondensatorze TC1 oraz BC4 pod wymienionym wcześniej koralikiem ferrytowym. Sam elektrolit w porządku ale zwarcie było nadal na jego pinach. Później zauważyłem że port USB 1 ma zwarcie 5V do masy. Dysponując sprawnym egzemplarzem płyty znalazłem jeszcze kilka elementów które miały zwarcie, wszystkie o których mówię są zaznaczone zielonymi strzałkami. Wszystkie one po wylutowaniu zwarcia nie miały.

Na koniec zmierzyłem FB10 i tam także jest zwarcie. Czy ten fakt jest jasnym sygnałem że uszkodzony został NB ? Na sprawnej płycie w tym miejscu jest spadek kilkaset V

Зображення
Зображення

Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

Google Adsense [BOT] 4 Грудня 2024, 09:33

#2 Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

matic 4 Грудня 2024, 10:07
Hello!

Perform a short circuit test described here (lesson #3). For a short circuit test limit the voltage to 1V.

Trante011 написав:Czy ten fakt jest jasnym sygnałem że uszkodzony został NB ?
Yes, very likely but perform a short circuit test to make sure. Because you also have a short circuit on the USB port, the SB may be damaged as well.

#3 Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

Trante011 4 Грудня 2024, 10:45
W którym miejscu najkorzystniej będzie się wlutować do próby zwarciowej ? Rozumiem że trzeba założyć ponownie wyjęte elementy ?

#4 Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

matic 4 Грудня 2024, 17:46
Trante011 написав:W którym miejscu najkorzystniej będzie się wlutować do próby zwarciowej ?
On a component that is connected on the PCB board with a wide copper traces. For example, an electrolytic capacitor SCT17.

Trante011 написав:Rozumiem że trzeba założyć ponownie wyjęte elementy ?
No, there is no need to solder them, as you have already figured out that they are not causing a problem.

#5 Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

Trante011 6 Грудня 2024, 23:48
matic написав:On a component that is connected on the PCB board with a wide copper traces. For example, an electrolytic capacitor SCT17.

Miernik pokazuje zwarcie na tym kondensatorze a po przeprowadzeniu próby zwarciowej 2A osiągane są przy 2,5V, SB grzeje się do ponad 50°C, NB do 30°C (pomiar pirometrem z założonym radiatorem).

#6 Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3  [РІШЕНО]

matic 7 Грудня 2024, 19:56
Trante011 написав:SB grzeje się do ponad 50°C, NB do 30°C
So, unfortunately both chips - SB and NB are very likely damaged.
If you intended to repair, first remove the SB chip from the board and remeasure the resistance on capacitor SCT17. If the resistance will be still low, also remove the NB chip from the board and check the resistance again.

#7 Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

Trante011 13 Грудня 2024, 21:48
Dziękuję za pomoc i rozwianie wszelkich wątpliwości. Nie zdecyduje się na wymianę.

Re: ECS P4VXASD2+ zwarcie na jednym z portów USB, zwęglony koralik ferrytowy L3

Google Adsense [BOT] 13 Грудня 2024, 21:48

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей