Re: MSI GE73 - KB9028Q C programowanie układu
przez Google Adsense [BOT] • 21 stycznia 2025, 09:45
KBC powinien sam się zaprogramować po wymianie na nowy, bo wsad BIOS zawiera firmware dla KBC (offset: 0x600000, długość: 0x20000). Układ musi być nowy, czyli z pustą pamięcią Flash, aby sam się zaprogramował - jeśli KBC pochodzi z innej płyty, to prawdopodobnie nie zaprogramuje się samoczynnie i będziesz musiał zrobić to ręcznie.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Po przejrzeniu własnych źródeł stwierdzam, że te układy najpewniej nie zaprogramują się same, pomimo obecności wsadu KBC w BIOSie. Musisz wyodrębnić wsad KBC z BIOSu (lokalizacja podana w poście #2) i zaprogramować KBC tym wsadem przy użyciu programatora SVOD lub RT809F. Inna opcja jest taka, że możesz zakupić KBC zaprogramowany stricte pod Twoją płytę - zapytaj w sklepie "Kocham Basię", bo oni chyba sprzedają zaprogramowane KBC.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: MSI GE73 - KB9028Q C programowanie układu
przez Google Adsense [BOT] • 21 stycznia 2025, 23:16