• Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#61 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Usunięty Użytkownik 402 29 maja 2011, 22:31
Co to jest na tym obrazku? :roll:

Re: Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Google Adsense [BOT] 29 maja 2011, 22:31

#62 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Citek 29 maja 2011, 22:38
rrouterr napisał(a):Opis zbędny:

Obrazek

Obrazek

Opalara chyba poszła w ruch... :)

#63 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Adam2K 29 maja 2011, 23:01
LAZY napisał(a):Co to jest na tym obrazku?

To BYŁA grafika (Toshiby pewnie).

#64 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Lakier88 29 maja 2011, 23:05
Układ z tej karty pójdzie jeszcze jako nowy DC10, na allegro :D

#65 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez grisza69 29 maja 2011, 23:07
O poznaje to moja karta - troszkę przesadziłem ;) ale obiecuje poprawę :lol:.

#66 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Usunięty Użytkownik 402 29 maja 2011, 23:35
Myślę że to wina fluxu, za dużo nałożył. Przynajmniej nie ma zimnych lutów.

#67 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Dawid20 29 maja 2011, 23:37
Że tacy ludzie są ślepi , widzi że wszystko już się deformuje do grzeje do popiołu ...

#68 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez fortronik 29 maja 2011, 23:38
Kamikazepl napisał(a):Ktoś chyba pomylił lutowanie ze spawaniem....

Nie koniecznie spawacz to naprawiał. Ja miałem podobny przypadek i raczej nikt wcześniej nie grzebał.

#69 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez gts 29 maja 2011, 23:42
Nie śmiejcie się!

Dostałem jakiś czas temu Acera po serwisie z poznania. Postaram się umieścić jutro zdjęcia z poczynań tego serwisu, ale trzeba przyznać, że topnika i materiału przy "emulowaniu" koszyczka mocującego na karcie MXM II nie żałowali, co przełożyło się na wygięcie płyty i grafiki w śmigło...

A tak namiętnie się reklamują w google...

#70 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez AdamStar 30 maja 2011, 06:06
To jest co najmniej dziwne. Jakiej trzeba temperatury aby upłynnić również laminat? :shock:

#71 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez arvika 30 maja 2011, 08:10
Gość robił profil na wypiek kurczaka w piekarniku ;)

#72 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez gathor 30 maja 2011, 10:51
Aż zrobię dzisiaj eksperyment i sprawdzę jakiej temperatury trzeba, żeby doprowadzić laminat do takiego stanu... Akurat mam identyczną grafikę na stanie po innym serwisie, która już się raczej nie nadaje do naprawy.

#73 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez willyvmm 30 maja 2011, 10:58
W kwestii formalnej, kurczaka sie piecze w temp 180 do maks 200 stopni w uzasadnionych przypadkach.

#74 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez rrouterr 30 maja 2011, 13:19
1. to najprawdopodobniej było robione palnikiem (tak jak na youtube.com)
2. jestem w stanie pojąć że ktoś sobie eksperymentuje itp każdy uczy się na swój sposób. Ale jeśli się ma jakiekolwiek pojecie o elektryce już nawet nie o elektronice to nie wkłada się czegoś takiego z powrotem klientowi. Przeciecz to grozi pożarem!! Ktoś odbiera laptopa (niesprawnego) wkłada baterię żeby nie zgubić zostawia w aucie i idzie na zakupy...

#75 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez wit2 30 maja 2011, 15:29
gathor napisał(a):Aż zrobię dzisiaj eksperyment i sprawdzę jakiej temperatury trzeba, żeby doprowadzić laminat do takiego stanu... Akurat mam identyczną grafikę na stanie po innym serwisie, która już się raczej nie nadaje do naprawy.

400-500 stopni. Nie raz miałem takie przypadki. Tak jak kolega wspomniał wyżej YouTube i palnik.

#76 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez gathor 30 maja 2011, 16:09
Po małym teście (temp. 560st.) grafika tylko ściemniała, ale takich opaleń nie ma. Wina pewnie leży po stronie promienników, bo cała maszyna jest na IR.
Jak mi się będzie chciało kiedyś to sprawdzę efekt na HA.
Definitywnie to była opalarka.
ObrazekObrazek

#77 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez mikesh 30 maja 2011, 16:12
Na HA na pewno nie uzyskasz takiego efektu jaki był prezentowany. Co innego dobra opalarka.

#78 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez gathor 30 maja 2011, 16:15
HA też potrafi ładnie popalić laminat, ale zgodzę się z tym, że nie zrobi smażonki tak samo jak opalarka ;)

#79 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez willyvmm 30 maja 2011, 16:44
Mi się wydaje że brakuje jeszcze jednego składnika, kalafonia lub inny topnik o sporej zawartości kalafonii żeby miało się co spalić/zwęglić

#80 Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Lakier88 30 maja 2011, 16:53
Dokładnie. To przecież jest ofiara spalonego topnika. Gdy się uczyłem parę lat temu na jakiś płytach głównych ze szrotu, to nawet opalarka nie dałaby rady zrobić czegoś takiego.

Re: Jak NIE należy naprawiać notebook'a.

przez Google Adsense [BOT] 30 maja 2011, 16:53
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).