Witam.
Ogólnie mam kłopot z połaczeniem się z tym układem.
Testowałem na PCB laptopa (ogólnie laptop działa tylko mam zwarcie na pinie sterującym PWM wentylatora i kręci na maksymalnych obrotach).
Ale na PCB próba połączenia się z klawiaturą powoduje, że IT odczytywany jest losowo... jego model to 7777 itd.... odczyt pamieci powoduje, że ma cały czas FFFFFFFF (cały bufor)
Kupiłem od Pawła Ostrówki płytki do programowania IT poza płytą główną.
Ogólnie trzeba układ przylutować do kilku pinów...
I tu znów zonk...
układ co prawda nie zawsze ale jak się go odczyta podaje już prawidłowy model czyli 5570 i nawet jakąś wersję...
Ale odczyt sprawdzenie czy jest "czysty" lub próba wyczyszczenia kończy się komunikatem IT BUSY lub Io timed out....
czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym IT ?
mam ich w sumie 4ry 3 nowe 1 w płycie zaden nie idzie odczytać....
Mam SVODA 3 i 4 ten sam efekt na obu.
Ogólnie mam kłopot z połaczeniem się z tym układem.
Testowałem na PCB laptopa (ogólnie laptop działa tylko mam zwarcie na pinie sterującym PWM wentylatora i kręci na maksymalnych obrotach).
Ale na PCB próba połączenia się z klawiaturą powoduje, że IT odczytywany jest losowo... jego model to 7777 itd.... odczyt pamieci powoduje, że ma cały czas FFFFFFFF (cały bufor)
Kupiłem od Pawła Ostrówki płytki do programowania IT poza płytą główną.
Ogólnie trzeba układ przylutować do kilku pinów...
I tu znów zonk...
układ co prawda nie zawsze ale jak się go odczyta podaje już prawidłowy model czyli 5570 i nawet jakąś wersję...
Ale odczyt sprawdzenie czy jest "czysty" lub próba wyczyszczenia kończy się komunikatem IT BUSY lub Io timed out....
czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym IT ?
mam ich w sumie 4ry 3 nowe 1 w płycie zaden nie idzie odczytać....
Mam SVODA 3 i 4 ten sam efekt na obu.