• Brother MFC-L3770DW - uszkodzone mocowanie tonera Magenta

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Brother MFC-L3770DW - uszkodzone mocowanie tonera Magenta

tekort 29 Січня 2025, 11:22
Hej,

W temacie drukarek nie jestem specjalistą, od razu mówię ;) Mam taki temat z drukarką MFC-L3770DW że został fizycznie uszkodzony plastik informujący o obecności tonera. Po oględzinach rozumiem to tak, że plastik ten "popycha" sprężynki, które zwierając się informują drukarkę o obecności tonera - przynajmniej tak mi się wydawało. Element ten jest częścią ramy drukarki i nie da się go kupić. Wszystkie tonery są nowe, oprogramowanie pokazuje pełny stan oprócz tonera Magenta. Podczas próby wydruku drukarka wyrzuca błąd 0E, co według manuala oznacza uszkodzony ekran drukarki i faktycznie, ekran ten nie działa ale nie jest kluczowy - najważniejsze by drukarka zaczęła widzieć toner magenta. Klient oddał drukarkę do innego serwisu jak problem powstał, który również nie podołał tematowi jednak z tego co widziałem to nawet drukarki nie rozbierali, bo były na niej plomby. Drukarka w czerni drukuje bezproblemowo.

Pytanie czy jestem w stanie jakoś oszukać elektronikę drukarki że ten toner się tam znajduje?

Pod plastikową obudową jest PCB gdzie sprężynki z tego białego plastiku są dociskane do zworek. Są zworki DEV1, DEV2, DEV3, DEV4 i BIAS1, BIAS2, BIAS3, BIAS4. Gdy toner jest włożony do sprawnego gniazda, między DEV a BIAS następuje zwarcie. Gdy nie ma tonera jest tam OL

Rezystancja gdy tonery są włożone
DEV1 BIAS1 - 5 Ohm
DEV2 BIAS2 - OL
DEV3 BIAS3 - 5 Ohm
DEV4 BIAS4 - 6 Ohm

Próbowałem zrobić obejście i połączyłem DEV2 z BIAS2, niestety dalej toner niewidoczny. Operowałem delikatnie na sprężynkach i drucikach by je zewrzeć razem, niestety również bez efektów. Załączam zdjęcie uszkodzenia i samego PCB tonerów.

Uszkodzenie
Зображення

PCB
Зображення

Re: Brother MFC-L3770DW - uszkodzone mocowanie tonera Magenta

Google Adsense [BOT] 29 Січня 2025, 11:22

#2 Re: Brother MFC-L3770DW - uszkodzone mocowanie tonera Magenta

carrneiro 29 Січня 2025, 12:40