plenrusldeituk
  • Naprawa zalanych nożyc do żywopłotu Parkside

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

#1 Naprawa zalanych nożyc do żywopłotu Parkside

von lomcio 26 März 2025, 15:59
Hej. Trafiły do mnie nożyce Parkside, zostały zostawione na deszczu i przestały działać. Nie ma żadnej reakcji na przycisk. Sprawdziłem sam silniczek i działa prawidłowo. Podłączyłem płytkę pod zasilacz serwisowy, ustawiłem 20V, zasilacz nie pokazuje zwarcia, odłączyłem silniczek i na przewodach od niego po naciśnięciu przycisku pokazało mi się zaledwie 1.2V. Gdzie mogę dalej szukać przyczyny?

Bild
Bild

Re: Naprawa zalanych nożyc do żywopłotu Parkside

von Google Adsense [BOT] 26 März 2025, 15:59

#2 Re: Naprawa zalanych nożyc do żywopłotu Parkside

von Vogelek23 26 März 2025, 16:30
Po pierwsze, zacznij od wymiany WSZYSTKICH skorodowanych elementów. Jest ich sporo. Po drugie, zainwestuj w lepszy aparat fotograficzny - ze zdjęć, które zamieściłeś, można wyczytać jedynie, że masz dużo skorodowanych elementów.

#3 Re: Naprawa zalanych nożyc do żywopłotu Parkside

von lomcio 26 März 2025, 21:18
Jest możliwość żeby zamiast tej płytki dać jakiś regulator obrotów/moduł do tego silniczka? Sprawdziło by się takie coś?

Re: Naprawa zalanych nożyc do żywopłotu Parkside

von Google Adsense [BOT] 26 März 2025, 21:18