• Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#161 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez hanomag 27 maja 2011, 22:41
Kolego, ja również zawiodłem się na Waszej sprzedaży. Ale spoko, wszystko idzie wybaczyć. Polecam zapoznać się ze wszystkimi postami z tego tematu, oraz brać przykład z firmy Kocham-Basię, gdzie dobrze wiedzą co sprzedają i towar jest zawsze pierwsza klasa, a podejście do klienta jest prawdziwym profesjonalizmem. Fajnie że pojawiliście się na forum, życzę Wam reformy oraz udanej współpracy z serwisami na przyszłość. Proszę potraktować mój post jako życzliwy. ;)

Re: Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 27 maja 2011, 22:41

#162 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez kmkm2 27 maja 2011, 22:43
W lapkop kupiłem dotychczas 4 układy i wszystkie były sprawne mimo iż były klasy B. Polecam

#163 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Szymon 27 maja 2011, 22:53
Staramy się sprzedawać towar wysokiej jakości i stale dążymy do coraz lepszych "dojść" w Chinach. Niestety prawda jest taka, że pomimo zaufanych dostawców zdarzają się im wpadki, spora część układów kupionych jako nowych jest używana i sprzedajemy je jako refurbished. Dlatego zawsze po otrzymaniu dostawy wnikliwie ją analizujemy, by nie popełnić takich gaf jakie miały miejsce kilka razy w przeszłości.

Co do reform to przemiany stale u nas trwają. Ze swojej strony zapewniam, że nasza firma będzie oferować coraz lepszą jakość. Na dniach otworzymy sklep internetowy i chcemy by każdy nasz Klient wracał do nas zadowolony. Pamiętajcie, że zawsze możecie liczyć na naszą pomoc w razie ewentualnych problemów z układem w czasie trwania gwarancji, tylko by Wam pomóc musimy o tym wiedzieć ;)

#164 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez smoovb 27 maja 2011, 23:09
Z firmy Lapkop kupuje systematycznie układy od ponad pół roku (dużo kupiłem - klasy B), gdy miałem jakieś wątpliwości wszytko dało się pozytywnie załatwić, nigdy nie było problemów.
Najważniejsze że układy działają a firma nie czyni praktyk sprzedając rebalowane chipy jako nowe, jak to czasem ma miejsce na naszym rodzimym serwisie aukcyjnym. Pozdrawiam

#165 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 28 maja 2011, 00:04
Trzeba pamiętać aby odróżniać firmy LAP-KOP od LAP-KOM. Są to 2 różne firmy, które różnią się nie tylko nazwą, ale też jakością. Na stronie 7 zamieściłem zdjęcie jakie kwiatki sprzedaje ta druga firma.

#166 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez arvika 30 maja 2011, 19:09
Alledrogo: aukcja nr 1643342796. Układy NOWE na ołowiu :)

#167 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Usunięty Użytkownik 1038 30 maja 2011, 19:38
Ciekawe... na ebayu ten układ to 89USD... co prawda gorszy... bo na kulkach PbFree... ale co promocja... to promocja :P

#168 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Usunięty Użytkownik 1038 30 maja 2011, 19:46
Tak a`propos. Uważajcie na płyty od sprzedawcy sstudio_serwis - kupiłem 2 płyty do maca i obie mają nawiercone kilka dziurek (wiertłem lub frezem)- tak ok 2 mm średnicy. Przewiercone są nawet do 3-ciej warstwy. praktycznie złom. Jak obie zakupione mają ten feler, prawdopodobieństwo , że inne też go mają jest bardzo duże.
Tu prośba do kolegi reprezentującego w/w firmę. Sprawdźcie swoje płyty, bo szkoda opinii - wierzę, że sprzedaliście je bez wiedzy o tak poważnym uszkodzeniu a nie przez złośliwość.

#169 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez katar83 30 maja 2011, 23:02
arvika napisał(a):Alledrogo: aukcja nr 1643342796. Układy NOWE na ołowiu

W aukcji napisane że bezołów.

#170 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Usunięty Użytkownik 1038 30 maja 2011, 23:20
Godzinę temu był ołów.... szybko prze kulkowali :-)

#171 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez arvika 30 maja 2011, 23:43
Tak, po wymianie kilku maili poinformowali że był błąd w aukcji ;)

#172 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 31 maja 2011, 08:50
Ołów czy nie ołów, ważniejsze czy te układy to nie fake.

#173 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DaCoPL 31 maja 2011, 10:21
Tylko czemu ich nikt jeszcze nie kupił? Ja bym potrzebował ale MCP67M-A2 :/ a tu nie ma.

#174 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 1 czerwca 2011, 10:55
Wszystkich kolegów z pomorskiego chciałbym ostrzec przed osobnikiem MICHAŁ KRUMIN. Ma firmę Komputerowy-serwis.net.pl wcześniej SERV-KOMP. Jest to zwykły naciągacz który jeździ po serwisach, zlecając naprawy a potem ulatniając się bez płacenia. Z tego co wiem jestem już którymś z kolei oszukanym przez niego serwisem.

#175 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez wukael 1 czerwca 2011, 12:22
Kolego mi Kurmin też miał "następnym razem" razem dać kasę.
Kilka napraw mu zrobiłem i potem zaczął się ukrywać.
Myślę że warto zjednoczyć siły i ściągnąć należności.

#176 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez gathor 1 czerwca 2011, 15:27
A nie łatwiej Wam będzie po prostu założyć sprawy w sądzie i wystąpić z wnioskiem do komornika, lub sprzedać długi firmom windykacyjnym?

#177 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 1 czerwca 2011, 15:52
wukael napisał(a):Kolego mi Kurmin też miał "następnym razem" razem dać kasę.
Kilka napraw mu zrobiłem i potem zaczął się ukrywać.
Myślę że warto zjednoczyć siły i ściągnąć należności.

Ja mam rachunek podbity jego pieczątką. Mam też w rodzinie policjanta więc sprawę na pewno rozwiążę.
Pisałem tylko aby ostrzec kolegów u których jeszcze nie był a podejrzewam że obszar jego działań ze względu na te oszustwa musi się poszerzać, gdyż przyjechał z Gdańska aż do Wejherowa.
gathor napisał(a):A nie łatwiej Wam będzie po prostu założyć sprawy w sądzie i wystąpić z wnioskiem do komornika, lub sprzedać długi firmom windykacyjnym?

Sprawy w sądzie mogą się ciągnąć miesiącami a nawet latami. a kwota nie była aż tak ogromna. W dodatku ja mam dokument z jego pieczątką a inni mogą nie mieć nic więc sąd nic nie pomoże.

#178 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez kamilj 1 czerwca 2011, 16:15
DjDave napisał(a):Wszystkich kolegów z pomorskiego chciałbym ostrzec przed osobnikiem MICHAŁ KRUMIN. Ma firmę Komputerowy-serwis.net.pl wcześniej SERV-KOMP. Jest to zwykły naciągacz który jeździ po serwisach, zlecając naprawy a potem ulatniając się bez płacenia. Z tego co wiem jestem już którymś z kolei oszukanym przez niego serwisem.

Nie wiem jak kolega DjDave się zabezpieczył, ale ja wykonując jakieś detaliczne podwykonastwo zawsze rozliczam się gotówkowo. Nie ma gotówki, nie oddaje sprzętu.

Przelewy tylko dla zaufanych osób lub firm współpracujących dłuższy czas zlecających co najmniej kilka/kilkanaście napraw miesięcznie.

#179 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 1 czerwca 2011, 16:38
kamilj napisał(a):
DjDave napisał(a):Wszystkich kolegów z pomorskiego chciałbym ostrzec przed osobnikiem MICHAŁ KRUMIN. Ma firmę Komputerowy-serwis.net.pl wcześniej SERV-KOMP. Jest to zwykły naciągacz który jeździ po serwisach, zlecając naprawy a potem ulatniając się bez płacenia. Z tego co wiem jestem już którymś z kolei oszukanym przez niego serwisem.

Nie wiem jak kolega DjDave się zabezpieczył, ale ja wykonując jakieś detaliczne podwykonastwo zawsze rozliczam się gotówkowo. Nie ma gotówki, nie oddaje sprzętu.

Przelewy tylko dla zaufanych osób lub firm współpracujących dłuższy czas zlecających co najmniej kilka/kilkanaście napraw miesięcznie.

Ile kolega prowadzi swoją firmę? Bo ja niecałe 6 miesięcy i uważam że jeszcze wiele się nauczę. m.in. na takich przypadkach.

#180 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez bolson75 17 czerwca 2011, 08:12
Kupiłem ok 50 układów w przeciągu ostatnich 6 miesięcy. Przekrój był poprzez ebay, allegro, Pc Center, Kocham Basię, kafka, pohua. Zdecydowanie na 100 % mogę polecić jedynie Kocham Basię, na drugim miejscu Pc Center (ale dużo dalej), natomiast pohua zdecudowanie - nie!! NACIĄŁEM SIĘ 3 RAZY NA 3 DOKONANE ZAKUPY! Niestety tylko oni mieli szukany przeze mnie układ. Co prawda zwrócili kasę (bez kosztów transportu), ale te zmarnowane nerwy i czas (mój i klienta) - nie warto! Na ebay na pewno są jacyś rzetelni, ale ceny są zaporowe - kto da za naprawę 1000 zł?! Skoro układy na ebay kosztują 150 euro.

Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 17 czerwca 2011, 08:12
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).