• Quick NOTEBOOK I760B

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Quick NOTEBOOK I760B

przez willyvmm 1 czerwca 2011, 22:19
Dzisiaj odebrałem wkońcu stację
Jako że NIGDZIE nie mogłem znaleźć porządnych fotek, postanowiłem więc zamieścić takowe.

Wyposażenie dodatkowe:
  • Buteleczka na płyn
  • Odrobina taśmy aluminiowej
  • Rolka taśmy kaptonowej
  • Kilka losowych sit, przydatność zerowa
  • Płyta z oprogramowaniem i instrukcja obsługi w jęz. chińskim
  • Zestaw patyczków bawełnianych (niby do cleanroomu)
  • Topnik Amtech NC-559
    Obrazek
  • 4x10k Kulek ołowiowych
  • Śrubokręt ?? (ph1)
  • 2 Rękawiczki ... rozmiar akurat na moją żonę, będzie miała mi w czym pomagać ;D
  • Zestaw uchwytów - 3 krótkie i 3 długie
    Obrazek
  • Rolka Wicka
  • Komplet imbusów
  • Pędzelek i pęseta
    Obrazek

Instrukcja w języku hmm conajmniej dla mnie niezrozumiałym poza cytatami a menu.
Obrazek

Statyw:
Obrazek

Podpórki/mocowanie płyty:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Element grzejny
dolny zabezpieczony siatką:
Obrazek

Obrazek

I górny:
W tle na dole zdjęcia widoczny pirometr.
Obrazek

Oraz przesłony, niestety ograniczają pole tylko z 2 stron.
Obrazek

Wentylator:
Obrazek

Widok z tyłu:
Obrazek

Panel sterujący z przyciskiem DELAY:
Obrazek

Glowica:
Obrazek

Wskaźnik laserowy:
Obrazek

Maszyna w całej swej okazałości:
Obrazek

Wskaźnik laserowy w akcji:
Obrazek

I pierwsze uruchomienie i wylut:
Obrazek
(mało topika)
Obrazek

Ogólnie stacja wygląda na nowszą wersję tej oferowanej w Europie (przycisk DELAY który oficjalnie występuje dopiero w 2035 ?). Przycisk delay przedłuża czas ostatniej fazy o 5 sek., można naciskać wielokrotnie.
Stacja przyszła zapakowana BARDZO DOBRZE. Pudło przeszło wiele ... widać to na pierwszy rzut oka, jednak zawartość nienaruszona w b.dobrym stanie.
Brzęczyk rzeczywiście lekko wkurzający jest, prawdopodobnie nie da się wyłączyć ... nieiwem jeszcze ;p

Ogólnie pierwsze wrażenie BDB. i jestem zadowolony.

koszty:
stacja 1466
Przesyłka 466
(+ cło i vat)

Wartość celna do uzgodnienia ze sprzedającym jest elastyczny.

NIE POLECAM KUPOWANIA TAM CHIPOW, WZIĄŁEM 2 NA PRÓBĘ ... i są to szlify i to dosyć kiepskie.

Kontakt do sprzedającego podam na priv jak ktoś chce, ewentualnie mogę pomoc w kontakcie dla osób niezbyt radzących sobie z angielskim.

Dodatkowe pytania, proszę pytać postaram się odpowiedzieć.

Podrawiam Willy.

Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez Google Adsense [BOT] 1 czerwca 2011, 22:19

#2 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez Usunięty Użytkownik 402 1 czerwca 2011, 22:42
Jestem ciekaw czy sam statyw trzymający płytę da się zamówić, ponieważ jestem zbyt leniwy by we własnym zakresie coś wykombinować.
Pierwszy raz widzę płytę na której pod układem siedzą elementy.
Ogólnie urządzenie prezentuje się ciekawie, kwota jest do zaakceptowania jak na nasze warunki.

#3 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez kjedrocha 1 czerwca 2011, 22:50
LAZY napisał(a):Pierwszy raz widzę płytę na której pod układem siedzą elementy.

też mnie to zaciekawiło

Kolego willyvmm
Czy "stacja 1466" to koszt całego urządzenia w PLN???
Bo za tyle to na allefajno samego podgrzewacza ze statywem przyzwoitego nie można dostać (co prawda przesyłka co najmniej 10 razy droższa niż krajowa, ale w końcu mamy już cały komplet, a nie sam podgrzewacz)

#4 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez czorny 1 czerwca 2011, 22:56
Witam,

kjedrocha te cyferki są podane w dolarach USD i willy zapomniał dodać kosztów Pay Pala 4%, które sprzedawca dolicza do ceny stacji+wysyłka.

Pozdrawiam

#5 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez willyvmm 1 czerwca 2011, 22:59
No tak zapomniałem o tym. Ceny podane w USD i oczywiście koszty PayPala trzeba dodać.
@LAZY co do statywu to lepiej chyba wziąć ten od AOYUE int732

#6 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez kjedrocha 2 czerwca 2011, 08:09
willyvmm napisał(a):Ceny podane w USD i oczywiście koszty PayPala trzeba dodać.

Teraz to rozumiem, to już ma trochę ręce i nogi - tylko wstyd, że byłem taki naiwny (cana przesyłki mnie zmyliła, nie spodziewałem się, że może ona być aż tak duża, ale widocznie tyle to musi kosztować)

#7 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez willyvmm 2 czerwca 2011, 08:47
Przesyłka jest tak droga ze względu na rozmiar. To są 2 naprawdę duże kartony:

1) First carton size (I760B): 730*540*650 mm/ N.W: 23.8Kg / G.W: 28.2Kg
2) Second carton size (PCB Fixture): 940*690*270 mm/ N.W: 15.4Kg / G.W: 18.4Kg

I płaci się za wagę objętościową - czy jak to się tam zwie.

#8 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez Remigiusz 2 czerwca 2011, 11:57
Faktem jest, że ten koszmarny buzzer należało by ściszyć. Jak skończy się gwarancja, to ściągnę tylną ściankę i wyrwę mu głos...

#9 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez kjedrocha 2 czerwca 2011, 12:25
willyvmm napisał(a):Przesyłka jest tak droga ze względu na rozmiar. To są 2 naprawdę duże kartony:

1) First carton size (I760B): 730*540*650 mm/ N.W: 23.8Kg / G.W: 28.2Kg
2) Second carton size (PCB Fixture): 940*690*270 mm/ N.W: 15.4Kg / G.W: 18.4Kg

I płaci się za wagę objętościową - czy jak to się tam zwie.

Nie polemizuję z kosztem przesyłki.
Po prostu nie mając zielonego pojęcia jaki to może być rząd wielkości spodziewałem się dużej kwoty - w okolicy 500 zł. Ale jeśli jest to rząd 1500 zł, to ciągle jest to duża kwota :) i widocznie taniej się nie da (gdyby się dało, to konkurencja nie pozwoliła by nikomu wozić za trzykrotność "normalnej" stawki.

#10 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez amstel 2 czerwca 2011, 16:48
Wielki dzięki willymm za wysokiej jakości zdjęcia,bo faktycznie cieżko znaleźć coś w sieci.Myśle,że wielu osobom sie one przydadzą.

1. Cena I760B bezpośrednio u producenta wynosi 1750 USD.
Quick udziela rocznej gwarancji i w razie problemu oferują bezpłatne części zamienne.
Co ciekawe cena 2035 jest taka sama.
2. Odnośnie brzęczyka dostałem taka odpowiedź:
The noise of the beeper in I760B during the last phase of heating is to remind customers that the heating process is to finish. There's no special way to reduce the noise, but you can try to use a half round label to cover the half beeper, then the noise will be lowered.

Willymm,czekamy na dalsze wrażenia z użytkowania Quicka.
Pozdrawiam

EDIT
Przepraszam,moj błąd.Unit price is 1750USD + przesyłka.
Kod: Zaznacz całyby courier like DHL or UPS, it'll take around 3-4 days to arrive in UK, if by common air(from airport to airport), it'll take around 1 week, if by sea, it'll take 30-40days.

#11 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez czorny 2 czerwca 2011, 17:20
Witam.

Jakiś czas temu willy wysłał zapytanie o koszty tej stacji do producenta i jeśli dobrze pamiętam to były dziwnie wygórowane: stacja $1800 i wysyłka $800 do Europy oczywiście ten sam kurier i expres. Czy dużym plusem jest brak termopary? Okaże się podczas użytkowania (moja powinna dotrzeć na dniach).

Pozdrawiam

#12 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez willyvmm 2 czerwca 2011, 17:57
Znalazłem tego maila.
1500usd + przesyłka 850 bezpośrednio od producenta.

#13 Re: Quick NOTEBOOK I760B 

przez amstel 3 czerwca 2011, 16:55
Załączam instrukcje obsługi do Quick I760B i 2035,włącznie ze specyfikacją techniczną produktów w języku angielskim.
Może komuś sie przyda:
QUICK NOTEBOOK I760B.pdf

QUICK2035.pdf

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#14 Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez michallus 8 czerwca 2011, 07:26
Lazy można kupić sam stół, cena u nas w kraju około 2tys zł.

Re: Quick NOTEBOOK I760B

przez Google Adsense [BOT] 8 czerwca 2011, 07:26