• Problem z wiadomościami

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Problem z wiadomościami

by DjDave 17 June 2011, 14:33
Napisałem wiadomość na priv. Pomimo że doszła w moim panelu wciąż widnieje jako do wysłania. Otrzymałem maila o odpowiedzi na tą wiadomość jednak w panelu tej wiadomości nie ma.

Re: Problem z wiadomościami

by Google Adsense [BOT] 17 June 2011, 14:33

#2 Re: Problem z wiadomościami

by Vogelek23 17 June 2011, 15:28
Nie zawsze wiadomości "do wysłania" docierają do adresata przez forum.
Ponieważ forum ma funkcję wyświetlania treści PW w powiadomieniu email, może zdarzyć się taka sytuacja, że odbiorca przeczyta PW właśnie z powiadomienia, lecz nie wejdzie na swoją skrzynkę odbiorczą na forum przez link podany w powiadomieniu.
Wtedy u nadawcy wiadomość widnieje jako nieprzeczytana (do wysłania).

Odbiorca może także odpowiedzieć na powiadomienie o PW (w którym podany adres zwrotny jest adresem nadawcy PW) i w ten sposób otrzymasz maila z odpowiedzią, ale nie jest to PW i dlatego nie ma odpowiedzi w panelu PW.

Wykonamy prosty test: ja wyślę Ci wiadomość PW, zaś Ty odczytasz ją przez panel PW i odpowiesz przez ten panel. Następnie ja wyślę Ci wiadomość przez mailowe powiadomienie o PW, nie wchodząc w panel PW i nie czytając Twojej odpowiedzi. Po wszystkim wejdę w panel PW i odczytam Twoją wiadomość.

#3 Re: Problem z wiadomościami  [SOLVED]

by Vogelek23 20 June 2011, 03:12
Test zakończony pozytywnie.

Zmiany w skrypcie:
Brak treści PW w powiadomieniu email, co wymusza na odbiorcy PW przejście do skrzynki odbiorczej i odczytanie prywatnej wiadomości z poziomu forum.

Cel zmian:
Potwierdzenie dla nadawcy o przeczytaniu PW przez odbiorcę.

Re: Problem z wiadomościami  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 20 June 2011, 03:12