Dobrze to podsumowałeś Zbyszku, ale właśnie nie każdy o tym pomyśli przed zakupem.
@DaCoPL - przypomniało mi się, że zle podliczyłeś koszta do tego dochodzi dopłata związana z PayPal ok 70$, również doliczyć trzeba prowizję dla agencji celnej zapomniałem ile % (ale też nie mniej niż ok 70 pln jeśli z % wychodzi mniej) oraz koszt przeliczenia waluty również w PayPal (naliczają mniej PLN za USD).
Ewentualne koszta 2tys na reklamację czy koszta gwarancyjne które trzeba liczyć, zważywszy na to wszystko i że w tej cenie masz samą stację to w Polsce wychodzi taniej i 100x bezpieczniej.
Takie moje zdanie. Oczywiście każdy może kombinować, ale niestety nie każdemu się uda.
Powodzenia
A tu gorąca sprawa znajomego, o straty nie pytajcie,ani wygląd (dla zainteresowanych mam foty na mailu). Karton był w super stanie więc nadawca dał ciała.
nadawca nie podjął się reklamacji paczki,
polska nic nie zrobi (bo reklamować musi nadawca) i tak o to został z maszyną na złom.
Spójrzcie dokladnie na zapiski "plomba gwarancyjna zerwana" sympatycznie. Oczywiście paczki z zagranicy są nie ubezpieczone !!
więc nici z odszkodowania! Chłopak jest załamany.
Zamazałem i
obcięłem dokument, żeby nie było, że
rozpowrzechniam dokumenty nie mojej własności..