• Rosyjski topnik do BGA

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Rosyjski topnik do BGA

przez daniel508 15 listopada 2010, 22:18
Witam, przeglądając ostatnio aukcje w poszukiwaniu topnika znalazłem to: XXXXXXXXXX.
Moje pytanie jest następujące czy ktoś używał tego topnika i czy warto go kupić, sprzedawca na aukcji bardzo zachwala sobie ten topnik.

Re: Rosyjski topnik do BGA

przez Google Adsense [BOT] 15 listopada 2010, 22:18

#2 Re: Rosyjski topik do BGA

przez tomerrro 16 listopada 2010, 00:00
Ja nie stosowałem ,ale słyszałem że Rosjanie Tupolewy tym lutują i szyny na trasie transsyberyjskiej.

#3 Re: Rosyjski topik do BGA

przez jaceksz 22 czerwca 2011, 09:23
Witam

Kupiłem na allegro ten topnik i próbowałem zreaballować przy jego pomocy mostek.
Topnik spowodował ze cyna pocynowała mi sito wykonane z nierdzewnej stali !!!.
Tak wiec sito do wyrzucenia i mysle ze tego on sie nie nadaje :).

#4 Re: Rosyjski topik do BGA

przez jurektronic 22 czerwca 2011, 09:26
Ten wynalazek zeżarł mi soldermaske z płyty i nvidi

#5 Re: Rosyjski topik do BGA

przez kamilj 22 czerwca 2011, 09:30
Nadaje się co najwyżej do lutowania starych rosyjskich rubinów.

#6 Re: Rosyjski topik do BGA

przez lutownicze 25 czerwca 2011, 00:29
PROSZĘ NIE KORZYSTAĆ Z TEGO FLUXU DO BGA !!

przepraszam za duże litery, ale to przestępstwo. Tak naprawdę to nawet nie flux, a jego opis to jedna wielka bajka. Może się nadaje, ale do lutowania metali, a ta cena.. phi ;)
Darujcie sobie.

Re: Rosyjski topik do BGA

przez Google Adsense [BOT] 25 czerwca 2011, 00:29